Jeszcze tylko nie końca rozumiem dlaczego w instrukcji każą ustawiać symbol (ikonę) aktualnej pogody, skoro ona zależy od ciśnienia które już wcześniej było ustawiane więc jak ustawiam symbol to mi ciśnienie znowu się zmienia i tak w kółko
...ikona pogody [ustawiam samo słoneczko, daje zatwierdź] -> ciśnienie względne [mam wartość 1027hPa, zmniejszam więc ją chcąc ustawić 1008hPa, jednak już po przekroczeniu granicy 1025hPa pojawiają się chmury a zanim dojadę do tych 1008 to pojawia się całkowite zachmurzenie]
Faktycznie jest pewna nieścisłość w tłumaczeniach na język polski.Np. przedostatnia wskazówka powinna brzmieć: "Jeśli już ustawiłeś ciśnienie względne możesz pominąć ten krok i przejść dalej"Jednak nie ma czym tego kroku pominąć - są jak widać 4 przyciski: 2 zmieniają ciśnienie, MEM jest nieaktywny, a MODE zatwierdza, nie zrobi się nic to też zatwierdza Być może ta stacja pokazuje pogodę tylko w oparciu o aktualne ciśnienie i stąd te przedziały się biorą, dlatego jest taka tania i nie jest to wadą
Zwrócić coś w Lidlu stanowi mały kłopot - nie wiem jak u Ciebie ale u mnie kasy działają w jedną stronę i nie ma żadnego punktu info czy kogoś z kim można by porozmawiać