Witam spotkał się może ktoś z czymś takim, że stacja pogodowa spóźnia się dokładnie o godzinę ?? Powodem może być to że została ona zakupiona w Szkocji? Gdzie między naszym krajem a Szkocją jest dokładnie godzina różnicy. Chociaż nie powinno to mieć chyba znaczenia. Próbowałem już w każdym miejscu w domu łapać sygnał i z samym odbiorem sygnału niema żadnego problemu ale za każdym razem jest ta godzina różnicy.
[...] Najprawdopodobniej odbieram ten sygnał MSF z Anglii a nie DCF z Niemiec. [...]
Witam!Reaktywowałem wątek Mam pytanie - kiedy następuje synchronizacja zegara? Mam stację WS1080.Ma wyświetlaczu pojawiają mi się takie kombinacje:1. symbol antenki i symbol DSF,2. symbol DCF bez antenki,3. brak symboli.4. nie pamiętam czy było tak: antenka bez DCFWydaje mi się, że jak nie ma symboli stacja nie pobiera danych DCF ponieważ nawet 1-2 min po pełnej godzinie dane ze stacji są przekazywane a jak jest antenka i DCF stacja zawiesza pokazywanie danych z czujników zewnętrznych na kilka minut. Tak więc wynika z tego, że jak nie ma symboli stacja ma zsynchronizowany czas i nie "nasłuchuje".Pozdrawiam
mi w serwisie do którego zadzwoniłem powiedziano mi że synchronizacja następuję około 2 w nocy