Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Stacje Pogody - hardware => Stacje Pogody => Wątek zaczęty przez: krzyrski w 12 Marzec, 2012, 09:29:50

Tytuł: Nie można zalogować sie do stacji radiowej
Wiadomość wysłana przez: krzyrski w 12 Marzec, 2012, 09:29:50
Kupiłem Techno Line WS 6502 w Niemczech mieszkam w Gdańsku lecz nie mogę się "zalogować " do żadnej stacji radiowej i ciągle ustawiam wszystko manualnie. Naciskam wyszukanie stacji co jakis czas ale nadal nie ma ikony na ekranie ze ma sygnal.Gdzie jest problem wszystko robię zgodnie z instrukcją .Pomóżcie , może ktoś wie !?
Pozdrawiam
Tytuł: Odp: Nie można zalogować sie do stacji radiowej
Wiadomość wysłana przez: Serenator w 12 Marzec, 2012, 10:42:49
Kupiłem Techno Line WS 6502 w Niemczech mieszkam w Gdańsku lecz nie mogę się "zalogować " do żadnej stacji radiowej i ciągle ustawiam wszystko manualnie. Naciskam wyszukanie stacji co jakis czas ale nadal nie ma ikony na ekranie ze ma sygnal.Gdzie jest problem wszystko robię zgodnie z instrukcją .Pomóżcie , może ktoś wie !?
Pozdrawiam

Chodzi o tę stację?
http://stacje-pogody.pl/701_stacja_pogody_technoline_ws_6502.html

Nie rozumiem, co masz na myśli pisząc, że stacja nie może się zalogować do żadnej stacji radiowej?

Przypuszczam, że chodzi Ci o brak odbioru sygnału DCF 77. Wszystko na ten temat przeczytasz w tym artykule:
http://www.amart.com.pl/aktualnosci/informacje_techniczne/warunki_odbioru_sygnalu_dcf77_w_polsce

Niejednokrotnie jest tak, że stacja ma trudności aby odebrać sygnał. Przyczyny są wyjaśnione w artykule. Trzeba wyeliminować źródła potencjalnych zakłóceń - najczęściej przestawienie stacji do innego pomieszczenia lub bliżej okna (od strony zachodniej) pomaga. Jeśli sygnał jest dostatecznie silny, to stacja potrzebuje nie więcej niż ok. 15 minut aby go odebrać. Czasem trzeba czekać dłużej nawet kilka godzin, aż warunki propagacji fal się polepszą.
Tytuł: Odp: Nie można zalogować sie do stacji radiowej
Wiadomość wysłana przez: krzyrski w 12 Marzec, 2012, 20:55:18
No teraz jestem w domu serdeczne dzięki( Serenator) za linki i za wiele podpowiedzi a zwłaszcza za link do artylułu. Pozdrawiam serdecznie
Tytuł: Odp: Nie można zalogować sie do stacji radiowej
Wiadomość wysłana przez: mati211p w 12 Marzec, 2012, 22:10:57
Jeśli stacja stoi np w pobliżu komputera to nie złapie DCF. U mnie nawet sygnał zanika jak mam PC w nocy włączony i dopiero 24 godziny później łapie.