Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Stacje Pogody - hardware => Stacje Pogody => Wątek zaczęty przez: zorbas w 01 Kwietnia, 2010, 22:03:38

Tytuł: Xonix TE 651
Wiadomość wysłana przez: zorbas w 01 Kwietnia, 2010, 22:03:38
Witam, zakupiłem w/w stację i mam pewien problem. Chodzi o ustawienie wschodów i zachodów słońca. W momencie, gdy część ekranu odpowiedzialna za ich wyświetlanie jest aktywna (miga i mam podany opis miasta "WAW" - Warszawa) wszystko jest ok i pokazywane są prawidłowe wskazania (6.10 wschód i 19.09 zachód). Wystarczy jednak, że przejdę do innej sekcji to dane natychmiast się zmieniają i pojawia się (7.01 wschód i 19.56 zachód). Po ponownym uaktywnieniu opcji wschodów i zachodów słońca informacje znowu są prawidłowe. Próbowałem ręcznie wprowadzać dane (Szerokość, długość geograficzną, DST i zone offset) i sytuacja jest identyczna :/
Tytuł: Odp: Xonix TE 651
Wiadomość wysłana przez: beeslip w 02 Marca, 2011, 19:09:22
Witam!

Mam ten sam denerwujący problem - czy może udało się już znaleźć jakieś rozwiązanie?

Pozdrawiam
Tytuł: Odp: Xonix TE 651
Wiadomość wysłana przez: Serenator w 03 Marca, 2011, 08:05:36
Witam!
Mam ten sam denerwujący problem - czy może udało się już znaleźć jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam

http://www.xonix.pl/images/_instrukcje/651el.pdf
Czy podczas ustawiania, postępujesz dokładnie tak, jak opisano to w instrukcji obsługi (str. 16,17,18)? Może popełniasz jakiś błąd?
Jeśli tak, a mimo wszystko ta opcja nie działa prawidłowo, to znaczy że  najprawdopodobniej stacja ma jakąś wadę i należy skontaktować się z serwisem  :)

EDIT: Jeśli coś ustawiamy w danej sekcji, to - biorąc to na logikę - przed przejściem do następnej sekcji, musimy te ustawione dane wprowadzić do pamięci poprzez ich zatwierdzenie. Z instrukcji wynika, że robi się to używając przycisku SET. Jeśli tego nie zrobimy, to oczywiste jest, że nie zostaną zapamiętane i nic się nie zmieni.