Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Stacje Pogody - hardware => Stacje Pogody => Wątek zaczęty przez: kazma56 w 23 Sierpień, 2011, 12:40:27

Tytuł: ciśnienie w stacji BIOTERM 174009
Wiadomość wysłana przez: kazma56 w 23 Sierpień, 2011, 12:40:27
mam problem z ustawieniem ciśnienia w stacji BIOTERM 174009,według instrukcji trzeba ustawic ciśnienie,gdy włoży się baterie to zacznie migac ciśnienie-trzeba je ustawic według miasta ,np.krakow-230,ale po tej operacji pokazuje się 110 i po ptakach.Gdy ktoś ma jakąkolwiek informację czekam.
Tytuł: Odp: ciśnienie w stacji BIOTERM 174009
Wiadomość wysłana przez: krzych w 28 Październik, 2011, 20:29:50
To ustawianie wysokości to ściema. Nic nie zmienia w wyświetlanym ciśnieniu. Stacja zawsze podaje bezwzględne.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale stacji ma ciekawe opcje. Np. Podaje wschód i zachód słońca godzinę za wcześnie. Do tego rysuje fazy księżyca na odwrót (czyli zacienione to jest pełnia). O tym, że nie synchronizuje się przez DCM a pokazuje pełny zasięg nie wspominam...