W linku od Dadora jest opisana instrukcja wyboru oprogramowania.
Mogę tylko w punktach opisać spostrzeżenia odnośnie synchronizacji mojej stacji (oprogramowanie V 1.5.4):
Po instalacji HVpro pojawia się w systemie proces HWservice.exe, który jest aktywny nawet, gdy USB nie jest podłączony (właśnie sprawdziłem).
Bez USB, w programie na pasku dolnym jest komunikat że program nie wykrywa USB.
USB podłączony - brak danych aktualnych - komunikat "no weather station detect" ale dane zapisane w stacji w określonych odstępach czasu są pobierane przez program HWservice co 30 min i wyświetlane są w formie tabelarycznej
USB podłączony - dane aktualne wyświetlone w programie - komunikat "ready"
Synchronizacja stacji:
Wszystkie dane wyświetlone na panelu stacji (gdzieś czytałem, ze musi być połączenie ze wszystkimi czujnikami), stacja niedaleko komputera, przytrzymuję przycisk strzałki skierowanej w dół (down) i słyszę dźwięk i pojawia sie na wyświetlaczu stacji napis Snc-PC. W programie W oknie dialogowym synchronizacji potwierdzam "synchronization" i po jakimś czasie słyszę dźwięk w stacji - nastąpiła synchronizacja.
I tu uwaga - nie zawsze pojawiały się aktualne dane na komputerze, lecz dopiero po kilku próbach. W oknie dialogowym synchronizacji jest informacja o kodzie synchronizacji i że stacja jest zsynchronizowana, ale czasami danych nie ma, co też mnie irytuje, bo stacja jest piętro niżej i jak chcę mieć natychmiast aktualne dane to muszę przemieszczać się między piętrami aby odświeżyć synchronizację. Na ogół po kilkunastu minutach od uruchomienia systemu bieżące dane i tak się pojawiają bez manualnej synchronizacji
Życzę powodzenia