I niestety nie jedyny, swoja drogą dziwne ale na stacji obok mnie na WS 2300 z takim samym modelem wiatromierza jest idealnie to samo, świeci słońce jest wiatr WSW, i to bardziej przypomina jakąś wadę niż uszkodzony kontaktron, bo dwa czujniki reagujące identycznie to trochę podejrzanie, wcześniejszy TX 12 działał bez zarzutu, tylko pytanie dlaczego WSW, bo nie mam pojęcia. Zbliża sie okres pogodnego nieba a ja będę miał problemy z wiatrem. Początkowo myślałem ze tamten gość ma TX 20 a ze mieszka w mieście to wiatr wieje inaczej, a prędkość ok, ale u mnie prędkość bez zarzutu a kierunek stoi na WSW póki słońce nie schowa się za chmury lub nie zajdzie. Ciekawe jest to że tak jakby temperatura nie miała na to wpływu, przy 35 i pochmurno jest ok ale przy 15 słonecznie już nie, naprawdę dziwny problem. Czy jest 10 czy 35 stopni to jest tak samo. Szkoda mi starego TX 12 rozwalonego piorunem, oczywiście wszystkie 3 czujniki nowe, ale bez gwarancji bo leżały ze 2 lata nieużywane jak nie więcej.