Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Laik pyta od stacje.Wymagania w środku.  (Przeczytany 4204 razy)

Offline znienawidzony

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: jeszcze nie mam
Laik pyta od stacje.Wymagania w środku.
« dnia: 22 Października, 2012, 18:58:16 »
Cześć.
Zamierzam kupić stację pogodową.Chce przeznaczyć max. 300zł.Czego oczekuje?Po 1 zależy mi głównie na zewnętrznych parametrach.Tolerancja temperatur min do -30 stopni(choć zdarzały się większe)Po za tym ciśnienie,wilgotność(inne funkcje mile widziane)Potrzebuje solidnych czujników zewnętrznych ponieważ żyje w dość niekorzystnym miejscu.Nie wiem czy to jest możliwe ze względu na ściany i strop ale chciałbym podpiąć ze 2-3 czujniki jeden na zewnątrz drugi na 1 piętrze i ew. trzeci na zewnątrz(z drugiej strony budynku) Oczekuje przede wszystkim solidności,braku awarii.Także proszę o pomoc tutejszych ekspertów bo sam na tym sprzęcie to się niewiele znam,żeby nie powiedzieć że w ogóle  :D

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Laik pyta od stacje.Wymagania w środku.
« dnia: 22 Października, 2012, 18:58:16 »

Offline wiatromen

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 33
    • Aktualne warunki pogodowe ok. Gołdapi
  • Typ stacji: WH 1080 ( Viking ART 02041 ), WS9162 IT, "no name -- market" Bioterm 174320
Odp: Laik pyta od stacje.Wymagania w środku.
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Listopada, 2012, 21:38:18 »
Sporo dobrych  opinii posiada stacja La Crosse Technology WS9040
http://stacje-pogody.pl/19_opinie_stacja_pogody_la_crosse_technology_ws9040.html

Minimalna temp. zew. to -39,9`C, "lepsze" pasom 868 MHz, częsta aktualizacja danych z czujnika zewnętrznego co  4 sec.  ( technologii IT+ )
Możliwość 3 obsługiwanych czujników.