Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Artykul o Davisie  (Przeczytany 3896 razy)

Offline rbaleja

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 1
    • Moja stacja meteo
  • Typ stacji: Davis Vatange Pro 2 plus + Detektor sieci Blitzortung.org + Stacja odbiorcza EUMETCast
Artykul o Davisie
« dnia: 12 Stycznia, 2013, 15:07:43 »

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Artykul o Davisie
« dnia: 12 Stycznia, 2013, 15:07:43 »

Offline kriu

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 21
    • Moja stacja na Wunderground
  • Typ stacji: Velleman WS1080, Evolve Pilot 6", Conrad W263, inne układy pomiarowe 1-wire
Odp: Artykul o Davisie
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Stycznia, 2013, 18:38:33 »
Rewelacja - zwłaszcza te dziewczyny z sąsiedztwa ;D pogodynki ;D

Offline rbaleja

• Cirrocumulus
  • **
    • Moja stacja meteo
  • Typ stacji: Davis Vatange Pro 2 plus + Detektor sieci Blitzortung.org + Stacja odbiorcza EUMETCast
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Stycznia, 2013, 19:12:44 »
No tak to prawda:) . Z tym artykulem wyszlo trochę przypadkowo. Może jakiś komentarz do artykulu?
Pozdrawiam Robert

Offline kriu

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 21
    • Moja stacja na Wunderground
  • Typ stacji: Velleman WS1080, Evolve Pilot 6", Conrad W263, inne układy pomiarowe 1-wire
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Stycznia, 2013, 08:37:00 »
Zastanawiam się jeszcze czy masz jakieś zabezpieczenie odgromowe dla tego masztu. Jest wysoki, nawet bardzo i narażony na uderzenie pioruna! Ten maszt jest na dachu domu czy wolnostojący?

Offline rbaleja

• Cirrocumulus
  • **
    • Moja stacja meteo
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Stycznia, 2013, 17:51:22 »
Witam.
Masz ma 4,2m jest zamocowany do komina na plaskiej, ale najniższej plaszczyznie mojego dachu. Wiatromierz wystaje jakies 1,5 ponad kalenice i jego wysokość jest prawie taka jak  najwyszego komina mojego domu a mam je 3. To miejsce wybrałem dlatego ze ladwo się dostać do stacji. Instalacji odgromowej jeszcze nie ma. Ruszam z pracami w marcu lub kwietniu bo jest konieczna. Stacja pracuje od października wiec moglem poczekać z tym do wiosny. Na zasilaniu masztu i podgrzewacza planuje odgromniki.
Robert