Ja posiadam od około miesiąca ten deszczomierz od Conrada, udało mi sie go kupić na aukcji za 25 zł

może dlatego że w zimę nikt nie myśli o deszczomierzach.
Za dużo o nim nie napiszę bo mam go jeszcze za krótko, jak na razie to on liczył głównie stopiony śnieg.
Zlicza opady z rozdzielczością 0,4 i 0,5 mm (tak na przemian), czyli przy bardzo słabym deszczu nic nie pokaże. Zasięg mimo że nadaje na częstotliwości 433MHz to moim zdaniem jest dobry, bardzo rzadko są na ekranie kreski, wcześniej w tym samym miejscu stała stacja pogody Xonix która w odległości 2 metrów już traciła zasięg (pomogło dopiero przeniesienie do innego pokoju).
Conrad KW-9015 posiada dodatkowo termometr na zewnątrz (bardzo zawyża temperature w słońcu) i wewnątrz.
Mimo to myślę że kupno Ws9004 było by lepszym rozwiązaniem głównie z tego powodu że posiada technologię it+ czyli dane co ok 6 sekund ,o dużo mniejsze zużycie baterii i większy zasięg , również dlatego bo posiada dużo otworów(krateczka na zlewnię) na wlot deszczu co skuteczniej chroni przed wydmuchiwaniem kropel wody w czasie silnego wiatru.