Licząc bardzo dokładnie, brać pod uwagę różnicę pomiędzy temperaturą na dworze, a temperaturą w pomieszczeniu, gdzie stoi stacja pogody ? Myślę, że przy obecnych temperaturach można to pominąć, natomiast zimą może ta różnica być bardzo istotną.
PS. Co do Łodzi, to za jedyne, miarodajne ciśnienie można uważać pomiar z lotniska (dodając/odejmując różnicę wysokości między lotniskiem Lublinek, a miejscem zamieszkania). W Urzędzie Miasta (198m n.p.m.) też mają własną stację meteo i prognozę - przypuszczalnie - "puszczają w sieć" (nie mogę - jednoznacznie - sprawdzić, na jakich portalach zamieszczają wyniki).
Trochę to wszystko zawiłe, ale jak na swojej AEL-107 ustawię ciśnienie WZGLĘDNE [ dodając do ciśnienia BEZWZGLĘDNEGO 5,5hPa (błąd wykazany w Komputer Świat)], to po przeliczeniu kalkulatorem, uwzględniając różnicę wysokości, wszystko jest w miarę prawidłowe.
Uff! Zakręciłem maksymalnie, ale myślę że zostanę dobrze zrozumiany, jednocześnie czekam na propozycję w temacie "...czytelny wyswietlacz...".
Pozdrawiam.