Witajcie,
Na początku chciałbym powiedzieć, że bardzo się cieszę, że trafiłem na Waszą stronę i forum. Jestem zainteresowany kupnem bezprzewodowej stacji pogody dla mojego klubu żeglarskiego i liczę, że tu dostanę cenne wskazówki na jaką się zdecydować, im więcej zacząłem grzebać, tym bardziej temat staje się obszerny.
Stacja ma zostać umieszczona na dachu naszego hangaru, bądź na maszcie na nabrzeżu. Ekran stacji ma znajdować się w budynku hangaru w dostępnym miejscu.
Stacja ma przede wszystkim za zadanie pokazywać obecną siłę wiatru na akwenie, po którym pływamy, pokazywać kierunek wiatru, prognozować zmiany pogody.
a teraz szczegóły (co nam jest potrzebne):
- bezprzewodowa stacja;
- pokazywanie siły wiatru w stopniach skali Beaufort'a - to najważniejsze, węzły, m/s, km/h (najważniejsze dla nas B i węzły);
- pokazywanie kierunku wiatru (NSWE);
- barometr ze wskazaniem zmian ciśnienia - hPa lub mm Hg
- temperatura na zewnątrz/wewnątrz - C.
- byłoby fajnie (ale niekonieczne), aby stacja miała możliwość podłączenia z PC (w przyszłości chcielibyśmy prezentować aktualne warunki meteorologiczne na akwenie na naszej stronie internetowej).
Zasadniczo to tyle... aha no jeszcze próg cenowy - max. 450 zł.
Początkowo znalazłem stację Soens 270009, ale chciałbym zapytać czy spełni ona nasze wymagania, czy może w tym przedziale cenowym znajdę coś lepszego/dokładniejszego/sprawdzonego.
Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedzi i pomoc.