Rozumiem, że nie ma po prostu stacji pogodowej, która spełnia moje oczekiwania ?
Nie o to chodzi. Skoro stację już masz, to czy nie lepiej spróbować przenieść czujnik i zobaczyć, co z tego wyniknie? I dopiero wówczas, jeśli stwierdzisz że żadna zmiana nic nie dała, myśleć o kupnie czegoś innego? Ja na Twoim miejscu, właśnie tak bym postąpił.
A jeśli chciałbyś wstępnie rozeznać sytuację to
może na początek, proponuję skorzystać z wyszukiwarki:
http://stacje-pogody.pl/wyszukiwarka_stacji_pogody.htmlProszę zaznaczyć wszystkie opcje, jakie ma posiadać stacja a w wyniku pokaże się lista marek i modeli stacji, które mają takie opcje. Przejrzyj, poczytaj opisy i wybierz kilka modeli, które najbardziej przypadły Ci do gustu. Wówczas sugestie co do wyboru, będą łatwiejsze.
PS. Czy czujnik thn132n też musi mieć osłonę ?
Czy na ścianie zachodniej mogę dać czujnik ? czy lepiej na południowej,bo tylko te ściany wchodzą w grę.
Tak, jak pisałem wcześniej... z braku innych możliwości, każda ściana będzie dobra, pod warunkiem że czujnik będzie miał osłonę. Najpierw spróbuj od strony zachodniej.
Jeśli masz taką możliwość, to można też zamocować czujnik, w sposób przedstawiony na obrazku (we wnęce okna). Jednak czujnik nie może być narażony na bezpośrednie działanie promieni słonecznych i padającego deszczu lub śniegu. Wówczas mógłby być bez dodatkowej osłony.