Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z forum wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: [Kupię] Czujnik TX13 do stacji pogody WS-3600  (Przeczytany 1642 razy)

Offline marcin77

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Otrzymał podziękowań: 0
[Kupię] Czujnik TX13 do stacji pogody WS-3600
« dnia: 29 Grudzień, 2013, 14:13:52 »
Jeśli ktoś posiada nowy lub używany, ale całkowicie sprawny czujnik TX13 do stacji pogodowej WS-3600 i chciałby sprzedać proszę o kontakt. Obecnie czujnik kontaktuje się z bazą przesyła informację o kierunku i prędkości wiatr oraz ilości opadów. Natomiast danych na temat temperatury i wilgotności brak.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

[Kupię] Czujnik TX13 do stacji pogody WS-3600
« dnia: 29 Grudzień, 2013, 14:13:52 »

Offline Michał_łódź

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: ws3600
Odp: [Kupię] Czujnik TX13 do stacji pogody WS-3600
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Styczeń, 2014, 07:54:32 »
Witam.
Miałem ten sam problem ze swoją stacją WS3600. Szukałem po necie i znalazłem firmę, która zadeklarowała się sprowadzić cały czujnik zewnętrzny. Koszt to ok 300zł i tydzień trzeba czekać.
Poniżej podaje link do ich strony:
www.stacjameteo.com/kontakt.php
Jak coś to pisz do mnie na PW (może inaczej pomogę).
Pozdrawiam.

Offline mati211p

  • Nimbostratus
  • ****
  • Wiadomości: 466
  • Otrzymał podziękowań: 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • ikonka GG
    • MeteoSerwis24
  • Miejscowość: Świdnik Duży Drugi
  • Typ stacji: WS3600 - 11
Odp: [Kupię] Czujnik TX13 do stacji pogody WS-3600
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwiec, 2014, 00:57:06 »
Co z tymi czujnikami, kupiliście? Ja też muszę dokupić bo mam kilka w tym jeden uszkodzony ale albo mi korodowały gniazda albo wyładowanie <100m uszkodziło, co ciekawe ucierpiała tylko cześć od deszczu. Zapewne dlatego że przewód od deszczomierza miał 40m długości i zaindukowało się w nim WN. Teraz ponownie zmniejszony do 4m i czujnik w tym samym miejscu co na początku. Mail do nich pisać na biuro, sklep czy gdzie w sprawie tego czujnika?

Offline znieczulacz

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: WS-3600
Odp: [Kupię] Czujnik TX13 do stacji pogody WS-3600
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwiec, 2014, 23:27:21 »
Witam. Mam dwie takie kompletne stacje WS-3600. Obie chyba z 2006 lub 2008 roku. Jedna fabryczna nówka, nigdy nie montowana, kupiona na Allegro wiosną 2014 roku jako "leżak magazynowy". Druga aktualnie zamontowana na dachu, chodzi bezproblemowo od 2006 roku. W 2013 roku wymienione łożyska w wiatromierzu, oczywiście na nierdzewne. Tego "leżaka" kupiłem jako dawcę części do mojej pierwszej stacji. Niestety obie stacje mają jeden problem, obie się samoistnie resetują, czasem zdarza się to kilka / kilkanaście razy dziennie. Wyświetlają się wszystkie znaki wyświetlacza i system staruje od nowa, jak po wyłączeniu prądu. Czasem wyświetlacz się zawiesza i trzeba wyłączyć ją z prądu i włączyć ponownie. Jeśli ktoś potrzebuje jako dawcę części, to polecam

Offline mati211p

  • Nimbostratus
  • ****
  • Wiadomości: 466
  • Otrzymał podziękowań: 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • ikonka GG
    • MeteoSerwis24
  • Miejscowość: Świdnik Duży Drugi
  • Typ stacji: WS3600 - 11
Odp: [Kupię] Czujnik TX13 do stacji pogody WS-3600
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Czerwiec, 2014, 14:50:34 »
Tzn można odkupić od Ciebie? Poza tym odkryłem coś dziwnego. Stacja nie podłączona do PC nie resetuje się 7 miesięcy. Druga podłączona najpierw 3 lata nic, potem po skoku napięcia do 280V z 7 razy dziennie max. Po poprawie przewodu łączącego z PC( dociśnięcie i luźne ułożenie tak by się nie poruszał stacja już miesiąc bez resetowania praktycznie, zaliczyła jeden tylko, oby tak dalej działała. Najczęściej resetuje mi się w marcu i kwietniu, najrzadziej w lecie. Szukałem na allegro i nie było, a sam bym kupił. Ostatnio z allegro kupiłem w 2012 za 380 czy 400zł całość ale wiatromierz miał taki problem, że nie dość że źle pokazywał kierunek wiatru, powodował szybkie rozładowywanie baterii, kupno nowego rozwiązało problem. Nie wiem czym to było spowodowane bo wszystko działało.