Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z forum wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem  (Przeczytany 8496 razy)

Offline Parasol

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 2168
  • Otrzymał podziękowań: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Smartfonki.pl
  • Typ stacji: Netatmo, wcześniej TFA NEXUS i WS3500
Odp: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Kwiecień, 2014, 16:00:06 »
Mógłbym zwrócić, już rozmawiałem ze sprzedawcą. Ale kupiłem tanio jak mi się wydaje - 230zł - leżak magazynowy. Sprzedawca jest w kontakcie i chce pomóc, zobaczymy.

Czujnik TX-22 (IT+) występuje jeszcze pod symbolem WSTR13 ...?

To nie ma co się zastanawiać, trzeba zwrócić. Dołożysz 120 zł i kupisz nową w Conrad z 2 letnią gwarancją. Albo niech ci sprzedawca obniży cenę o koszt zakupu czujnika, bo od "leżakowania w magazynie" części elektroniczne raczej się nie psują. O ile jesteś pewny, że wiatromierz i deszczomierz są sprawne, bo jak to się potocznie mówi nieszczęścia chodzą parami...

Co do WSTR13 to nie wiem.
Zapraszam do dodawania opinii o swojej stacji pogodowej na stronie:  https://stacje-pogody.pl - Twoja opinia pomoże dokonać właściwego wyboru innym!

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Odp: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Kwiecień, 2014, 16:00:06 »

Offline radzio607

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miejscowość: Biłgoraj
  • Typ stacji: Miałem WS - 1600. Obecnie poszukuję.
Odp: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Wrzesień, 2014, 16:52:21 »
Czy ktoś może mi pomóc co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? W załączniku przesyłam zdjęcie. Widać na nim że jest wyzerowany licznik deszczu ponieważ wymieniłem właśnie dziś baterię w małej stacji... Wszystko zrobiłem tak jak trzeba , od wyjecia baterii z czujnika zewnetrznego , potem załozyłem je z powrotem, i szybko włozyłem baterie do stacji głownej a nastepnie do małej stacji. Tylko pytanie teraz dlaczego nie odczytuje mi danych z wiatromierza ? :( :( :(.. Pzrecież wszystko jest dobrze podłączone i zsynchronizowane... Umie mi ktoś wytłumaczyć sytuację na zdjęciu? i cozrobić w takiej sytuacji?  :-\

Offline mati211p

  • Nimbostratus
  • ****
  • Wiadomości: 481
  • Otrzymał podziękowań: 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • ikonka GG
    • MeteoSerwis24
  • Miejscowość: Świdnik Duży Drugi
  • Typ stacji: WS3600 - 11
Odp: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Wrzesień, 2014, 22:56:03 »
To zaczęło sę dziać po wymianie baterii? Jeśli nie to masz uszkodzenie gdzieś między czujnikiem temperatury a wiatromierzem(przewód gniazdo wtyk, lub sam wiatromierz). O jakiej małej stacji piszesz?

Offline radzio607

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miejscowość: Biłgoraj
  • Typ stacji: Miałem WS - 1600. Obecnie poszukuję.
Odp: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Wrzesień, 2014, 00:17:04 »
Przed wymianą baterii było wszystko ok, i teraz nie wiem co się stało? Czy coś uszkodzone...? Hm.. Raczej nie... Nie sądzę ponieważ czujnik jest schowany pod zadszeniem więc go nie zalało a sprawdzałem czy jest gdzieś uszkodzony kabel, to na całości jest ok... A do zestawu mam taką mniejszą stację , która pokazuje dane z głownej stacji i dodatkowo mierzy temperature wewnatrz pomieszczenia w którym sie znajduje..

Offline wiatromen

  • Cumulonimbus
  • *****
  • Wiadomości: 782
  • Otrzymał podziękowań: 32
  • Płeć: Mężczyzna
    • Aktualne warunki pogodowe ok. Gołdapi
  • Typ stacji: WH 1080 ( Viking ART 02041 ), WS9162 IT, "no name -- market" Bioterm 174320
Odp: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Wrzesień, 2014, 10:09:09 »
Na myśl przychodzi mi tylko jedno spróbuj jeszcze raz założyć wszystkie baterie według instalacji, najpierw odczekaj przynajmniej 10 minut.
Baterie zwykłe alkaliczne ?

Offline radzio607

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miejscowość: Biłgoraj
  • Typ stacji: Miałem WS - 1600. Obecnie poszukuję.
Odp: Conrad WS 1600 - problem z czujnikiem
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Wrzesień, 2014, 22:28:02 »
Baterie mam alkaliczne własnie i powinno wszystko elegancko chodzić...