blacha_mcObawiam się że to nie bład szablonu, a bład stacji pogodowej lub Cumulusa.
Ja na poczatku użytkowania miewałem takie "piki" kiedy niektóre wskaźniki mi szalały. (zapewne pod wpływem zaburzeń elektrycznych, albo silnego pola radiowego).
Ustawiłem kalibrację (zakładka Configuration -> Calibration), gdzie mam "dławiki" w polu Spike remowal mam ustawione:
Temperature 5C
Wind Gust 10m/s
Wind Speed 10m/s
Humidity 20%
Te zmienne oznaczają, że każdą większą od podanych zmianę w ciągu jednej minuty program potraktuje jako bład i ja "odetnie"
Spoóbuj uzyc kalibracji a druga rzecz - spróbuj zbliżyć stację bazową do okna (nadajnika)
Inna opcja - przypadkowo w tej samej zakładce Calibration mogłeś w zakładce Multiplies wpisać jakąś absurdalnie wysoką wartośc w oknie Wind Speed i Wind Gust
Dextero -zachecam Cię do własnej inwencji.
W mojej "zimowej" skórce wystarczy zmienić plik tła i natychmiast zrobi się wiosenna, letnia i jesienna. jak sobie tylko zażyczysz
W tym celu wystarczy
1. Przygotować stosowny plik tła (najlepiej jpg w jakości 6 i w rozmiarze 2000px na 1500px - powinien "ważyć ok 150-200kB)
2. nazwać go np mojetlo.jpg i wgrać na serwer do katalogu images
3. Otworzyć pliki stylów "arkusz.css" i "styles.css" i w obu tych plikach przeadresować tło do Twojego pliku jpg
@charset "utf-8";
/* CSS Document */
body {
font-family: calibri, tahoma;
font-size:13px;
color:#000000;
background: url(images/mojetlo.jpg) top center fixed no-repeat;
background-color:#ffffff;
}
Zresztą sam zobacz - jak pieknie ta strona się zmienia tylko za pomoca zmiany jednego pliku jpg:
Życzę dobrej zabawy z tłami
jarostacja