Witam wszystkich, poszukuje odpowiedniej do swoich potrzeb stacji pogodowej i czuje się nieco zagubiony pośród wielu ofert. Jestem nowy w tym temacie i zdając sobie sprawę, że samo przeglądanie ofert i czytanie artykułów nie uczyniło mnie osobą kompetentną w tej dziedzinie, zgłaszam się o poradę do doświadczonych użytkowników. Przechodząc do meritum sprawy, potrzebuje stacji która będzie odczytywała temperaturę ze szklarni i w razie zbytniego jej spadku powiadomi mnie alarmem, wszelkie pozostałe funkcje nie są mi potrzebne, chociaż ewentualne min. i max temperatury były by mile widziane. Szczególnie ważna jest dla mnie niezawodnośc i precyzja. Odległośc pomiędzy domem, a szklarnią to około 40-50m. Dodatkowo tuż nad szklarnią znajduje się linia wysokiego napięcia, a w pobliżu transformator co jak się domyślam jest nie bez znaczenia? Sporządzony przeze mnie misterny plan podwórza z zaznaczeniem domu, lini wysokiego napięcia oraz szklarni docelowej (szklarnia I) znajduje się pod tym linkiem:
http://www.megaupload.com/?d=WEZR4MMQ Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc, serdecznie pozdrawiam.