Witajcie,
przymierzam się do zakupu stacji na działkę, gdzie będzie dostęp do sieci... nie potrzebuję tam na miejscu jakiegoś panelu itp, najlepiej jakby to było coś w stylu Oregona LW 301, tyle, że nie potrzebuję np pomiaru wiatru, bo nie za bardzo mam to jak zamontować ( domek między drzewami), a kitu LW 301 (302) w okrojonej wersji rozwojowej nie znalazłem w pl. Fajnie by było kupić bazę i dokupić czujniki temp plus opad, ale znów czujnika opadu osobno też nie widzę:)
Znalazłem też nowość, typu TFA WEATHER HUB, tyle, że jakoś nie za specjalnie jakościowo to dobrze wygląda i z tego co widzę, nie ma zewnętrznych czujników temp.
Polecicie coś podobnego ( stacja wysyłająca dane na serwer, ew. obsługa androida po sieci lokalnej, chociaż niekoniecznie - można przecież wejść na www), obsługa zewnętrznych czujników temp i chętnie z sondą na przewodzie ( temp. w gruncie).
Co co ceny to im mniej tym lepiej, około 500-800 zł bym mógł zainwestować, np jeśli bym znalazł LW301 ale w wersji stacja, czujnik temp i opadu albo coś pdoobnego, bez wiatru, chociaż może być tak, że ten pomiar wiatru w różnicy cenowej wyjdzie 100zł...
Pozdrawiam,
Michł