Witam,
Kilka lat temu kupiłem w Lidlu tę stację i.. nigdy jej nie używałem ;-) Dzisiaj postanowiłem w końcu zamontować i mam jeden problem (właściwie dwa, ale drugi mniej istotny).
Po zamontowaniu wszystkiego (czujnik wiatru, deszczomierz) i uruchomieniu stacji wszystkie wartości po kilku minutach wydają się wyświetlać prawidłowo, jednak wskazanie ciśnienia cały czas miga. Według instrukcji można je ustawić i wartości faktycznie mogę zmieniać, ale nie mogę go zatwierdzić (przycisk od tego - ani wciśnięty ani przytrzymany nie ma żadnego skutku). Dodatkowo nie działają przez to (?) także inne funkcje jak np. ustawianie czasu (choć inne - np. zmiana kanału, czy jednostek tak).
Dodatkowo cały czas świeci się podświetlenie i nigdy nie gaśnie, nie ma również reakcji na przycisk Snooze.
Druga kwestia dotyczy czujnika wiatru i kompasu na nim - igła w nim jest praktycznie nieruchoma - tzn. od czasu do czasu zmieni położenie, ale na pewno nie wskazuje na bieżąco północy. To jeszcze jest mniejszy problem, bo nawet jeśli wpływa (choć nie wiem czy wpływa) na wskazania kierunku wiatru, to akurat ta informacja nie jest dla mnie tak istotna. Natomiast ten pierwszy problem utrudnia, a właściwie uniemożliwia normalne używanie stacji.
Więc pytanie - czy z tym można coś zrobić, czy jest to jednak jakaś wada fabryczna (możliwości reklamacji już nie mam, więc ewentualnie mogę spróbować zrobić z tym coś samemu - pytanie co).
Pozdrawiam,