Witam kolegów, wiem że już wiele napisano jeśli chodzi o konfiguracje, sam przeczytałem (poniekąd instrukcję) ale nadal mam kilka pytań. Znawca tematu rzuci okiem i doradzi więc zwracam się z pomocom do Was.
Pierwsze pytanie:
Posiadam stacje WS 1080 podłączoną za pośrednictwem terminal HP T5730 na stale do sieci, na obecna chwile wysyłam dane tylko na WU. gdy czasem odłączę stacje (w kwestii konserwacji) i po jakimś czasie podłącze ją to "Catch up" mrugnie dwa razy i na tym koniec, przez to robią się ciągłe wykresy na UW. jak i w samym wykresie Cumulusa. Jak temu zapobiec?

Pytanie drugie:
Jak usunąć blednę dane pomiarowe które powstały na wskutek błędu? Gdzie znajduje się i jak się nazywa plik tego pomiaru?

Trzecie pytanie:
Gdzie znajdują się pliki lub folder który służy do nadpisywania danych, który che przenieść na inną pamięć by nie zaśmiecać po czasie systemowej partycji "C"

Czwarte pytanie:
Jak i gdzie ustawić setup programu by włączał się samoistnie w systemem. Próbowałem już zaznaczyć wiele opcji w "Program settings" ale nic nie działa. Gdy wyłączę terminal nagle w prądu (symulacja nagłej utraty zasilania) po ponownym starcie systemu Cumulus nie włącza się automatycznie.

Pozdrawiam.