Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: TWINS W107-3  (Przeczytany 2086 razy)

Offline Diaderny

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: TWINS W107-3
TWINS W107-3
« dnia: 09 Stycznia, 2016, 09:27:28 »
Witam serdecznie.
Urządzenie pomiarowe posiadam już 4 lata i jestem z niego bardzo zadowolony. Wskazania bardzo dokładne.
Porównując wskazania temperatury wewnętrznej ze wskazaniami temperatury rozmieszczonymi w domu na termometrach rtęciowych i jednym elektronicznym oraz zamieszczonym w sterowniku do ogrzewania mieszkania są takie same.
Czujnik zewnętrzny powieszony na balkonie pod sufitem, przesyła poprawnie dane bez zakłóceń, ale do odbiornika w linii prostej ma zaledwie 4 m a dzielą je jedyne drzwi balkonowe. Co do wskazań temperatury wskazuj dokładnie taką samą wartość ja czujnik zewnętrzy powieszony u sąsiada, lecz inną niż termometr rtęciowy zawieszony u mnie na oknie może, dlatego, że rtęciowy jest bardziej narażony na oddziaływanie słoneczka.
Zalety:
1. Ładny wygląd i dobre materiały wykończeniowe,
2. Czytelny wyświetlacz,
3. Dobrze i bezproblemowo działające przyciski,
4. Dokładność pomiarów,
5. Synchronizacja czasu,
6. Wskazania temp. zew i wew,
7. Ciśnienia atmosferycznego (graficznie i liczbowo),
8. Wilgotność wew i zew,
9. Fazy księżyca,
10. Godziny,
11. Alarmy 3,
12. Funkcja drzemki,
13. Wskazania temperatur i wilgotności max i min,
14. Wskazania żywotności baterii w bazie i w czujniku,
15. Graficzne ikonki pogody w postaci małego człowieczka w zależności od pogody (rodzaje ubrań) oraz chmurki, deszcz,
      słońce itp.
16. Ostrzenie przed opadami migające z wykrzyknikiem ikonki śniegu lub burzy.

Wady:
1. Bardzo krótka żywotność baterii około miesiąca dotyczy bazy w czujniku wymieniam, co pół roku,
2. Brak polskiej instrukcji,

Nie nazwałem tego urządzenia stacją pogodową, bo w moim przekonaniu stacje zaczynają się od tych, które wyposażone
są w wiatromierz, deszczomierz itp.
Jak dotąd nie narzekam, ale już widać, że urządzenie jest trochę wysłużone i chciałbym kupić coś podobnego o takich samych funkcjach, lecz bardzo ciężko jest znaleźć.
Ze swojej strony bardzo polecam to urządzenie, jeżeli ktoś będzie miał jeszcze okazje je dostać.

Błąd bazy danych

Spróbuj ponownie. Jeśli powrócisz do tego komunikatu, zgłoś błąd administratorowi.