Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Zegarek na rękę z odbiorem sygnału DCF 77  (Przeczytany 31517 razy)

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
Odp: Zegarek na rękę z odbiorem sygnału DCF 77
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Maja, 2013, 12:17:00 »
W dobie telefonów komórkowych już mało kto nosi tradycyjny zegarek. W moim otoczeniu tylko jeden kolega z pracy nosi czasomierz na stałe :).

To zależy, kto w jakich się kręgach obraca  ;) W moim środowisku prawie wszyscy noszą zegarki, pomimo że używają również komórki. Ja cenię sobie wygodę, bo wystarczy mały ruch ręką i już wiem która jest godzina. Natomiast komórkę zazwyczaj nosimy w kieszeni albo też leży gdzieś na półce czy biurku. Zanim ją wyjmiesz i przyciśniesz jeszcze stosowny klawisz albo dojdziesz gdzie akurat leży, to przez ten czas o wiele szybciej zobaczysz godzinę, mając zegarek na ręce. To po pierwsze. A po drugie - u mnie to kwestia przyzwyczajenia: zawsze nosiłem zegarek i nadal noszę.
« Ostatnia zmiana: 06 Maja, 2013, 12:18:54 wysłana przez Serenator »

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

« Odpowiedź #15 dnia: 06 Maja, 2013, 12:17:00 »

Offline Marcin

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 2
  • Typ stacji: WH 2080
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Maja, 2013, 17:03:50 »
W sieci jest pełno testów tych zegarków typu: pranie w pralce, gotowanie, zamrażanie, upadek z kilkunastu metrów, przejeżdżanie samochodem itp. i po takich testach zegarki G-SHOCK bez problemów działają i nie widać śladów uszkodzeń.
Oczywiście,masz rację. Jeśli chodzi o G-Shock'i to ja jestem bardzo "za". Jednak testy o których wspomniałeś to testy jednorazowe,wykonane na nowych egzemplarzach.
Po moim "życiowym" długodystansowym teście koperta już nie wyglądała tak fajnie jak po jednorazowym wypraniu w pralce. Po prostu rozpadła się cała gumowa obudowa zewnętrzna. Zrobiłem zdjęcia żeby nie było czczego gadania :)
Tu foty--->

A tak powinien wyglądać w całości--->

Nie wiem jakie modele miałeś,
Oba były to modele DW 002-najniższa półka

ale te G-SHOCKi co ja podałem to są "klasy" PREMIUM. Prawdopodobnie producent w tańszych konstrukcjach stosuje gorsze materiały na paski itp. A G-SHOCKi można już kupić od 300zł...
Dokładnie chyba tak to wygląda.
Żeby nie było OT, to chciałbym wspomnieć ,że zegarek który nabyłem działa idealnie. Chodzi co do sekundy. Od pięciu dni nie aktualizował godziny ponieważ "zobaczył" przy ostatniej bardzo małe odstępstwa od wzorca.

Offline serek

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: ASCOT W172-5
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Września, 2016, 10:52:50 »
Szukam, ładnego i nowoczesnego zegarka DCF.

Jeden znalazłem ciekawy, tylko te plastikowe przyciski mnie zrażają.  :-\
http://www.casio-europe.com/euro/watch/waveceptor/wv-59de-1avef/

Może coś polecicie innego.