W sieci jest pełno testów tych zegarków typu: pranie w pralce, gotowanie, zamrażanie, upadek z kilkunastu metrów, przejeżdżanie samochodem itp. i po takich testach zegarki G-SHOCK bez problemów działają i nie widać śladów uszkodzeń.
Oczywiście,masz rację. Jeśli chodzi o G-Shock'i to ja jestem bardzo "za". Jednak testy o których wspomniałeś to testy jednorazowe,wykonane na nowych egzemplarzach.
Po moim "życiowym" długodystansowym teście koperta już nie wyglądała tak fajnie jak po jednorazowym wypraniu w pralce. Po prostu rozpadła się cała gumowa obudowa zewnętrzna. Zrobiłem zdjęcia żeby nie było czczego gadania

Tu foty--->

A tak powinien wyglądać w całości--->
Nie wiem jakie modele miałeś,
Oba były to modele DW 002-najniższa półka
ale te G-SHOCKi co ja podałem to są "klasy" PREMIUM. Prawdopodobnie producent w tańszych konstrukcjach stosuje gorsze materiały na paski itp. A G-SHOCKi można już kupić od 300zł...
Dokładnie chyba tak to wygląda.
Żeby nie było OT, to chciałbym wspomnieć ,że zegarek który nabyłem działa idealnie. Chodzi co do sekundy. Od pięciu dni nie aktualizował godziny ponieważ "zobaczył" przy ostatniej bardzo małe odstępstwa od wzorca.