"Interesują mnie parametry które stacja musi posiadać:
- Alarm temperaturowy i mile widziany alarm wilgoci (nie koniecznie wymagany)
- 3 czujniki
- 2 parametry temperatury jednocześnie in/out"
Chodzi mi o to,że niezbędny jest alarm temperaturowy dla każdej czujki. Dolny i górny jednocześnie.
Oraz aby stacja mogła obsłużyć 3 czujniki -> nie koniecznie wyświetlane jednocześnie
I aby jednocześnie pokazywała 2 wartości temperaturę miejsca gdzie jest stacja IN oraz jednej czujki OUT (nie muszą być 3 czujki jednocześnie) -> ale ta opcja jest teraz w większości czujek.
Dlaczego mi zależy na alarmie temperaturowym z dolną i górną granicą dla czujek zewnętrznych?Wszystko zaczęło się od nowych kaloryferów. W pokoju śpi dziecko. Czasem kaloryfery nie działają tak jak trzeba i temperatura spada nawet do 17,5C co jest niedopuszczalne. Bywa też tak, że za dużo odkręcę i temperatura powietrza uderza do 23C. Zatem potrzebuję stacji która mi wyda sygnał jeśli np, temperatura spadnie wzrośnie powyżej jakiegoś przedziału np. 17-23C.
Jest kilka stacji które mają taką opcję, ale niestety posiadają one tylko obsługę 1 czujki zewnętrznej. Niestety jest chyba tylko jedna z niewielu tj. ADE WS 1600 która umożliwia (prawdopodobnie) ustalenie zakresów temperatury dla każdej czujki oddzielnie. Czemu ustalenie granic górnej dolnej na każdej czujce zewnętrznej oddzielnie jest tak ważne?
Są stacje z 3 ma czujkami z alarmem temperatury, ale jest w nich informacja:
"Jeśli choć na jednej czujce zewnętrznej temperatura wyjdzie poza zakres ustalony np. 17-23, to stacja wyda alarm" => no i tu jest problem, bo ja 1 czujkę chcę mieć na balkonie, 1 czujkę u dziecka w pokoju... zatem alarm będzie się włączał non stop. bo czujka zewnętrzna w zimie pokazuje non stop poniżej 17C :/
Jeśli znacie stacje która obsłuży mi mój problem proszę o podesłanie linka

Pozdrawiam.