Kol. Areecki... to jednak nie zrozumiałeś. Jeśli nie mam żadnej możliwości oceny dokładności wskazań interesującej nas stacji, próbuję dzięki uprzejmości życzliwych użytkowników tego forum zaciągnąć jak najwięcej informacji na temat jej wskazań: temp, wilgotności czy ciśnienia. Kolega @oregon800 napisał że nie ma punktu odniesienia aby móc zweryfikować jej dokładność, zadałem więc pytanie o wskazanie pogody. Przez pytaniem o jakąkolwiek stację staram się dowiedzieć o niej jak najwięcej z dostępnych źródeł (niestety najczęściej brak opinii nt ich dokładności wskazań, bądź ich czytelności), także mam świadomość że model o który zapytałem prognozuje pogodę na najbliższe 12-24 godziny i chciałem zapytać jak to się ma do rzeczywistych warunków. Zdążyłem się zorientować że dokładność wskazań temp., ciśnienia czy wilgotności mogą się pomiędzy różnymi modelami stacji wahać w bardzo szerokim przedziale, więc nie chcę kupować takiego modelu który będzie miał największą rozbieżność wskazań z rzeczywistymi warunkami, no... chyba że dla Ciebie jest to bez znaczenia. Szukam i pytam o stacje z prognozą na najbliższe 12-24 godziny, nie interesują mnie zaawansowane stacje z zapisem rekordów z każdej minuty, godziny czy doby, prognozowaniem na tydzień z góry (i żeby się nie myliła), szukam stacji w miarę (powtarzam dla mogących nie zrozumieć: w miarę) z dokładnymi wskazaniami oraz z czytelnym wyświetlaczem.
No więc zanim napiszesz coś w odpowiedzi, sprawdź jakiego tematu/modelu dotyczy pytanie: czy Oregon Bar 800 ma prognozowanie na 5 dni do przodu?
No i dzięki za wskazanie innych producentów, z którymi postaram się zapoznać.
Pozdrawiam.