Witam,
Jestem kompletnym laikiem w temacie. Chciałbym, co oczywiste, kupić stację pogodową. Próbuję sam robić rozeznanie, ale na początek oczywiście liczba dostępnych modeli i funkcji jest nieco przytłaczająca, więc prosiłbym o podpowiedzi.
Mam wobec stacji kilka podstawowych i wydawałoby się w miarę łatwych do spełnienia wymagań:
-obsługa minimum 3, a optymalnie 4 (lub więcej) czujników, z czego dobrze by było, żeby ze dwa były zewnętrzne (w sensie takie proste zaokienne, a nie jakieś wielkie dachowe z wiatrakami do pomiaru wiatru itp)
-dosyć dokładny pomiar wilgotności - szczególnie przez czujniki wewnętrzne
-oczywiście pomiar temperatury, ciśnienia itp
-możliwość zapisu danych i odczytania ich później - fajnie by było w necie, ale może niekoniecznie jeśli są lepsze rozwiązania
-mile widziana współpraca ze smartfonami - ale nie jest to konieczne
-mile widziane powiadomienia/alarmy jeśli np któryś z parametrów przekroczy ustawioną granicę
Nie interesują mnie wiatromierze ani inne bardziej zaawansowane funkcje stacji meteorologicznych. Tak naprawdę nie interesuje mnie również specjalnie prognoza pogody ani nawet zegar (co nie oznacza, że koniecznie ma nie być). Miło by było jakby wygląd był znośny, ale nie jest to decydujący czynnik.
Czy są jakieś inne fukncje/parametry na które dobrze by było zwrócić uwagę?
Jeśli chodzi o cenę, to jestem w fazie robienia rozeznania więc nie mam sprecyzowanej, ale oczywiście dobrze by było gdyby nie trzeba było sprzedawać nerki w rozliczeniu.
Z góry dziękuję za pomoc