(...) Mam problem, otóż zarejestrowałem stacje w mieście A, ale okazało sie że nie może tam stać, więc fizycznie przeniosłem urządzenie do miasta B. Po uruchomieniu stacja raportuje caly czas jakby była nadal w mieście A..... Czy można zmienić na WU połozenie stacji>? mimo że zarejestrowalem nową stacje w mieście B to cały czas pokazuje że stoi ona w mieście A. Nie wiedzialem że nie można usunąć stacji która choć przez chwile raportowała.... Mam taki oto problem, Czy jest ktos w stanie mo pomóc co zrobić....?
Tak, można zmienić lokalizacje HP1001 - dowolną ilość razy dla tego samego Twojego konta na WU - z tym samym hasłem
Uzupełnię to co napisał @Dador:
1. Należy pozyskać nowe ID stacji od WU - hasło pozostaje jak do poprzedniej lokalizacji stacji
2. Nowe ID należy wpisać w konsoli HP1001 w panelu
Setup -->
Weather Server -->
Station ID --> i ponowić
hasło "stare"3. Stacja asap pojawi się w nowej lokalizacji na mapie
4. Stara lokalizacja przestanie się pojawiać
na mapie po zaprzestaniu nadawania stacji do tej lokalizacji czyli po wycięciu starego ID z konsoli - patrz pkt 2. Historia pomiarów dla starej lokalizacji pozostaje w bazach danych WU - patrz pkt 6 i 7.
5.
W konsoli HP1001
historia pomiarów dla nowej lokalizacji zostanie
zachowana jak dla starej - ale na
WU historia zacznie być budowana
od początku dla nowej lokalizacji czyli dla nowego ID
6.
Historia pomiarów dla
starej lokalizacji stacji na
WU jest dostępna pod
"czerwoną" lokalizacją starej stacji - patrz pkt. 7
7. W kokpicie
Twojej stacji lub patrz
przykład mój kokpit - po zalogowaniu się do swojego konta na portal WU - w zakładce
My profile -->
My Weather Station zobaczysz -->
Personal Weather Stations czyli swoje czynne (zielony kolor) i nieczynne (czerwony kolor) lokalizacje/stacji
8. Nie próbuj usuwać czerwonych lokalizacji - ponieważ pomimo takiej możliwości sugerowanej przez WU - usunąć ich nie można z tej listy - pomimo wyłączania rutera - jak zalecają - i innych dostępnych sztuczek wykonywanych w tym miejscu. "Czerwone" lokalizacje przydadzą się jako brama
do historii pomiarów swoich byłych lokalizacji.
9. Czerwone Personal Weather Stations - patrz pkt 7 - czyli spis swoich byłych lokalizacji stacji potraktuj jako historię swoich lokalizacji lub "pamiątkę" po byłych ID - jak wolisz
nie mającą wpływu na wysyłanie danych stacji wg nowego ID dla nowej lokalizacji - czyli na dalszą pracę stacji
PS - jak wykonasz wszystkie powyższe punkty podaj nam może link do swojej nowej lokalizacji - OK ?