Cześć,
ostatnio m.in. dzięki Waszemu forum stałem się posiadaczem stacji pogodowej GreenBlue GB522.
Zdecydowałem się na nią głównie dlatego, że współpracuje z aplikacją LivingSense na Androida, a ostatnią aktualizację miała niecały miesiąc temu - dla mnie to na plus.
Sama stacja pogodowa jest wykorzystywana głównie do mierzenia temperatury na piecu CO
Pomimo paru uwag do stacji pogodowej - zostawiłbym ją sobie, ale zaniepokoiło mnie to, że stacja pogodowa jest traktowana po macoszemu - nie jest zabezpieczona przed atakiem typu KRACK.
https://niebezpiecznik.pl/post/krack-atak-na-ktory-podatne-sa-prawie-wszystkie-urzadzenia-z-wi-fi-jak-bardzo-powinienes-sie-go-obawiac/Na pudełku stacji pogodowej jest umieszczona informacja, że stacja pogodowa została wyprodukowana dla
CENTRUMELEKTRONIKI.PL
Centrumelektroniki Sp.J.
Korfantego 7
42-600 Tarnowskie Góry
PL 6452493406
Złożyłem reklamację u nich i w dniu dzisiejszym dostałem odpowiedź potwierdzającą moje zastrzeżenia, że stacja pogodowa nie ma łatki na atak typu KRACK oraz nie jest przeprowadzana akcja serwisowa, która by ją wdrożyła. Domyślam się, że w planach tego na pewno nie będzie.
W związku z tym założyłem ten temat, żeby Was uświadomić, żeby wspólnie zainteresować się problemem oraz znaleźć producenta, który stosowną aktualizację oferuje lub oferuje stację pogodową, która nie ma problemu z KRACK.
Mam jeszcze 14 dni na zwrot stacji pogodowej i jeżeli ktoś z Was mógłby mi zaproponować lepszą stację pogodową z WiFi - to proszę o informację - konkretne oczekiwania mogę napisać w następnej wiadomości, gdy temat spotka się z zainteresowaniem