Witajcie wszyscy. Zastanawiam się nad zakupem nowej stacji pogody do 400 zł. Do tej chwili byłem posiadaczem WS-0101 od Conrada i byłem zadowolony z działania choć dla uzyskania jak najbardziej wiarygodnych pomiarów potrzebne były przeróbki i ulepszenia. Szukam czegoś co pozwoli mi dokonywać pomiarów, które oferowała stacja WS-0101 lecz chciałbym aby stacja wyglądała lepiej, miała szybszy interwał pomiarów, i której wskazania będą wiarygodne. Chciałbym też aby osłona radiacyjna spełniała swoje zadanie tak abym nie musiał budować własnej tak jak to miało miejsce we wcześniejszej stacji. Nie chciałbym też ingerować w układ nadawczy stacji aby zwiększyć zasięg. Znalazłem bardzo ciekawą stację na stronie Conrada, a mianowicie Renkforce C8428/C8429 i sądząc po budowie i wykonaniu można wnioskować, że będzie pracować dobrze, a wskazania powinny być wiarygodne. Dodatkowo zachęca mnie przesyłanie pomiarów co 12 sekund, a nie 48, które miała WS-0101. Czy ktoś z was miał już styczność z tą stacją? A może w tej cenie jest lepsza do wyboru? Generalnie nie zależy mi na połączeniu stacji z komputerem choć nie pogardzę taką opcją. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie.