Witam,
Chciałem zapytać czy ktoś wie, czy w bazie WS 3600 jest jakaś bateria podtrzymująca zasilanie lub kondensator (bo stacja nie gaśnie od razu po odłączeniu zasilań)? Pomimo, iż mam sprawne wszystkie czujniki, to z jednej z dwóch stacji bazowych nie mogę korzystać. Stacja w temperaturze z przedziału 18-23 stopnie (czyli zwykle tyle co u mnie wiosną i jesienią) resetuje się po 40 razy dziennie lub zawiesza totalnie. Stało się to prawdopodobnie po pracach na transformatorze SN/nN u mnie w okolicy, gdy chwilowo pojawiło się napięcie w sieci 290V na fazie a stacja nie została wyłączona z sieci (informacja była wywieszona, ale jej nie przeczytałem i nie wyłączyłem stacji z zasilania- mój błąd). Ponadto problem pogłębił się po drugiej takiej akcji, gdzie zapewne chwilowy "pik" napięciowy mógł także coś uszkodzić. Na samych bateriach niestety zachowanie identyczne jak z zasilaczem. Czy ktoś wie, może podpowiedzieć co mogło się stać i jak to naprawić? Druga z baz działa na zasilaniu bateryjnym jedynie i tej nic nie dolega. Pierwsza do tamtych wydarzeń działała identycznie (lecz na zasilaczu i z bateriami wewnątrz na wypadek zaniku zasilania).
Pozdrawiam.