Witam.
Wczoraj dalszej współpracy odmówiła mi moja 4-letnia stacja pogody firmy najprawdopodobniej Meteo (nie ma oznaczenia konkretnego modelu na stacji). Straciła łączność z czujnikiem zewnętrznym i nie pomogły wymiany baterii w stacji i czujniku, reset, zmiana kanałów. Kaput na całego. Potrzebuje na cito kupić nową stację (małe dziecko i muszę znać dokładną temp. - daje mi to komfort psychiczny przy ubieraniu małego). Nie potrzebuje wiele - wskazania temp wewnętrznej i zewnętrznej (zakres zewnętrzny -30C--40C do 50C-60C) oraz pomiar wewnętrznej wilgotności + zegar. Jeden czujnik zewnętrzny w zupełności wystarczy. Stacja na baterie nie na zasilacz.
Znalazłam takie stacje, które mają to co mi potrzebne i czytelny wyświetlacz to Omega 01 lub Omega 03. Niestety opinie są nie najlepsze tzn. ponoć ich wskazania temp. całkowicie się nie pokrywają z rzeczywistością. Chciałabym Was spytać (jako, że posiadacie rozeznanie w temacie) czy też tak sądzicie? Jeśli nie te Omegi to co innego? budżet bardzo mały max 120 zł, im niżej tym lepiej.