Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Czy Active Jet AEL-107 to stacja warta zakupu?  (Przeczytany 7113 razy)

Offline Mooomin

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
Czy Active Jet AEL-107 to stacja warta zakupu?
« dnia: 01 Stycznia, 2010, 19:32:16 »
Witam!

Chciałbym kupić coś do góra 200zł. Ten Active Jet ma wszystko czego potrzebuję. Nie mam potrzeby posiadania informacji na temat siły wiatru czy ilości opadów więc AEL-108 nie jest mi potrzebny. Chodzi mi głównie o wiarygodność pomiarów. Jedni tą stację polecają, inni mają zastrzeżenia i już nie wiem na czym się opierać. Mam w tej chwili Casona i to co pokazuje ta stacja to tragedia jest - temperatura zawyżona o kilka stopni, wilgotność też jakaś z kosmosu. A w dziale opinie widziałem bardzo pozytywną opinię na temat tej stacji. Czy rozrzut jakościowy poszczególnych egzemplarzy jest tak duży w przypadku tańszych stacji? Bo nie wiem skąd się to bierze. Ale wracając do tematu - warto czy nie?

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Czy Active Jet AEL-107 to stacja warta zakupu?
« dnia: 01 Stycznia, 2010, 19:32:16 »

Offline HypeR

• Cirrus
  • *
Odp: Czy Active Jet AEL-107 to stacja warta zakupu?
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Stycznia, 2010, 23:10:59 »
Dołączam się do pytania kolegi, gdyż też zastanawiam się nad kupnem tejże stacji.

Offline marfm76

• Cirrus
  • *
Odp: Czy Active Jet AEL-107 to stacja warta zakupu?
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Stycznia, 2010, 09:22:35 »
Właśnie zamówiłem sobie tą stację -jeszcze nie doszła ale coraz więcej czytam opinii które są nie pochlebne.
Hama EWS-800 to w zasadzie WH1170 a to jest to samo co ActiveJet AEL-107 -tu na końcu jet "test".
Z resztą zapraszam do tematu sąsiedniego TUTAJ gdzie trwa dyskusja min. także na temat tej stacji.
« Ostatnia zmiana: 03 Stycznia, 2010, 11:29:38 wysłana przez Parasol »