Tak, da się podpiąć inne czujniki do ObserverIP, tak przynajmniej napisała mi pomoc techniczna foshk. Mam dwie sztuki WH2600, przy czym w jednym padł mi WH24. WH2620 byłby idealny do bloku, gdzie nie mam jak zamontować WH24.
Jeśli chodzi o firmware chyba musi być w wersji 2.x.x, ponieważ jest tam możliwość wyboru czujnika, wyższe wersje firmware już nie mają takiej opcji - są to wersje do Ambient WS1400IP, sprawdzałem, wszystkie działały z poprawnie z moim WH2600.
Przy okazji moje zbiory firmware do WH2600:
https://mega.nz/#F!ScEXTYJT!SErlKKREIs147-JM3YnInQOto cytat z mojej korespondencji:
I have WH2600 (868 MHz). The weather station has stopped connecting with the outdoor sensor (WH24). The internal sensor (WH25) works and correctly transmits data to the ObserverIP, the WH24 sensor is broken.
I found on the Internet "Outdoor thermo-hygrometer transmitter (WH32E)", is it possible for this sensor to work with my ObserverIP (868 MHz)?
Is it possible to purchase WH32E for 868MHz?
i odpowiedź z pomocy technicznej foshk:
Yes, you can.
Our old model is wh26, and wh32e is with new housing but function is same as wh26. You can choose this sensor at the setup page.
Po otrzymaniu przesyłki podzielę się doświadczeniami