(...) Zauważyłem dzisiaj jak włączyłem jedną stację po czym włączyłem czujkę i stacja zaczeła ściągać na 1 kanale info z danej czujki poczym przeszedłem na inne stanowisko i włączyłem drugą stację a ona od razu zaczeła ściągać sygnał z tej czujki pierwszej pomimo włączenia i przystawienia blisko tej " oryginalnej" nie umie tego rozgryźć żeby było dobrze
Gdy posiadasz kpl konsola + jedna czujka/transmiter. Poustawiaj każdą stację ze swoim autonomicznym transmiterem/czujnikiem w "ustronnym" miejscu
czyli poza zasięgiem jej "sióstr" - tzn grubo powyżej 60m. Następnie ulokuj je w docelowych miejscach. Każda z trzech konsoli powinna wtedy trzymać się poprzez unikalne ID swojego pierwotnie ustawionego transmitera.
Nie widzę innej opcji. Ale uwaga - niestety każdy "przepadek" sygnału z autonomicznego transmitera - na długość fabrycznego slotu czasowego - spowoduje, że konsola przywłaszczy sobie ID innego transmitera z najmocniejszym sygnałem lub sygnał który najszybciej dotrze do konsoli jeżeli jest więcej transmiterów. ... czyli potwierdzam to co napisał @felix
Niektóre stacje "zapamiętują" ID jeżeli konsola pracuje z tym ID jakiś czas. Tak ma np WH2600 czego nie zauważyłem w HP1001 - siostrze WH2600. Ale gdy podstawi się nowe ID ale bez sąsiedztwa innych to ona połączy się z nowym ID i po jakimś czasie wybiera ten nowy pomimo obecnosci poprzedniego. Czas przerwy między modyfikacjami nie może byc długi... to takie moje praktyczne spostrzeżenia dla innych stacji.
Pytanie: czy kanały ustawia się tylko w transmiterze stacji ADE WS 1600 ? a w konsoli już nie ?