Dziękuję za odpowiedź! Tak, zależy mi na konsoli z wyświetlaczem, by móc ją powiesić w salonie, więc przy okazji musi to jakoś wyglądać. Froggit WH6000 wygląda świetnie, ale wydaje się dzielić te same ograniczenia co pozostałe modele. I jest jeszcze mniej popularna, informacji o niej jak na lekarstwo.
Poszperałem trochę głębiej w sieci i niby WeeWX wspiera tę serię, ale równie dobrze może to być przechwytywanie wskazań zewnętrznych. Na jakimś niemieckim forum faktycznie znalazłem wzmiankę o wprowadzeniu serwera Ecowitt i jakaś obiecującą próbkę danych, ale bez wielu szczegółów. A mi nawet WeeWX nie jest potrzebny, tylko dane z jego sterownika.
Trochę ryzykownie kupować "w ciemno" tak zaawansowaną stację i nie móc dostać się do danych, na których mi najbardziej zależy. Teoretycznie wszystko jest do obejścia, w sieci lokalnej mogę się podszyć pod dowolny serwer (gorzej jak sprawdzają podpis certyfikatu, ale nie podejrzewam o to softu w stacji pogodowej), ale trochę szkoda życia na to.
Ciekawy ten pomysł z tym drugim odbiornikiem, w tym przypadku w ogóle bym nie potrzebował ekranu i mogę go dokupić później, jeśli eksperyment z zestawem podstawowym się nie powiedzie. Czy czujniki po prostu wysyłają jednokierunkowo swoje wskazania i wszyscy mogą je czytać, czy trzeba je sparować z każdą bazą osobno? Jak jest ze wzajemną zgodnością urządzeń, to wszystko jest ustandaryzowane? Jestem w tym jeszcze zielony, więc wybacz potencjalnie bardzo proste pytania.
(jeśli to jest za duży OT, to proszę przenieść ten wątek)