Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Info o kwarcu + prośba o zdjęcie płyty głównej WS1080  (Przeczytany 7326 razy)

Offline skrzyp

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 2
  • Typ stacji: WH2080, WH1080
Info o kwarcu + prośba o zdjęcie płyty głównej WS1080
« dnia: 22 Kwietnia, 2015, 20:22:06 »
Witam.

Ostatnio naprawiłem jedną ze stacji - a właściwie nadajnik z WH2080 i chciałem się podzielić pewną informacją.
Tak więc kwarc to nie jest żaden na 9MHz, tylko 32,768kHz. Problem z nim jest taki, że oryginalne kwarce mają bardzo dużą dobroć (mówiąc po ludzku, generują sygnał o dużej amplitudzie), natomiast dostępne na rynku, w najlepszym razie generują sygnał o max połowie amplitudy oryginalnego. Stąd tak ciężko znaleźć właściwy.

A teraz prośba.
Trafiła mi też w łapki stacja WS1080, która nie potrafi najwyraźniej poprawnie odebrać sygnału z czujnika. Moja stacja działa prawidłowo z czujnikiem z tej 1080, natomiast 1080 nie ma najmniejszego zamiaru zdekodować informacji ani ze swojego ani z czujnika z 2080.
Stąd moja prośba, czy ktoś mógłby rzucić mi zdjęcie płyty głównej tej stacji? Jest tam dość dużo zworek, może któraś jest źle ustawiona. Numer mojej płyty to: WHP0026D2V01. Na necie znalazłem tylko zdjęcia ....V02, która niestety się różni.
Odbiornik RFM01 na pewno sprawny - podmieniłem na inny.
Co ciekawe, stacja coś odbiera, bo ikonka antenki znika podczas transmisji, no ale na ekranie same ----.

Dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: 22 Kwietnia, 2015, 21:07:13 wysłana przez skrzyp »

Błąd bazy danych

Spróbuj ponownie. Jeśli powrócisz do tego komunikatu, zgłoś błąd administratorowi.