Witam,
jestem tu nowy i jednocześnie potrzebuję zakupić miernik wilgotności powietrza do mieszkania, bo coś czuję, że mam zbyt suche powietrze, ale nie mam jak tego zmierzyć. Być może będę musiał jakoś zaradzić temu suchemu powietrzu, więc muszę mieć jak zmierzyć zmiany. Przeczytałem mnóstwo artykułów w internecie, a także tutaj na forum (poradnik dla kupujących, poradnik prezentowy i inne tematy), ale informacji jest na tyle dużo, że nie potrafię wybrać jednego, konkretnego urządzenia. Wyczytałem, że największą dokładność mają urządzenia z czujnikami np. SHT35, ale nie znalazłem w sprzedaży kompletnego produktu, a jedynie sam czujnik. Jestem świadomy, że podawanie wyników pomiarów z dokładnością do 1-2 miejsc po przecinku, przy jednoczesnym błędzie pomiaru 2-5% to raczej zabieg marketingowy.
Nie chciałbym dostać jakiejś chińszczyzny z losowymi wynikami pomiarów. Nie wiem czy lepiej wybrać urządzenie do wnętrz z pomiarem ciągłym (np. Xiaomi Mi LYWSD03MMC), stację pogody z czujnikiem wewnętrznym + czujnik zewnętrzny (GARNI 281 lub EUROCHRON EFWS S250 - może w przyszłości zechcę mierzyć temperaturę lub wilgotność na zewnątrz), czy lepiej urządzenie do pomiarów chwilowych typu Benetech GM9 ?
Czy moglibyście pomóc w wyborze?