Witam, ponad 6 lat bezproblemowo uzytkowalem WH2080 z czujnikiem WH14C. Wczoraj sensor zewnetrzny przetal gadac z monitorem i nie mam na to sposobu. Wychodzi na to ze musze kupic nowa stacje (w innym watku podrążę troche mozliwosc naprawy, ale na szybko wychodzi ze sie nie da).
Co moglbym kupic w zamian? Do tej pory stacja dzialala po USB do rPI (pywws) i stamtad na MQTT i na WUnderground). Dzialalo super, sterowalo podlewaniem ogrodu itd.
Idealnie chcialbym kupic cos takiego zeby nie musiec za wiele zmieniac czyli cos co uzywa EasyWeather. Nie moge jednak znalezc nowych nastepcow mimo ze widzialem WH3080 i WH4080.
Jesli nie powyzsze to moze cos innego, moze byc z Wifi ale chcialbym miec mozliwosc sciagania danych w podobny sposob do siebie lokalnie, ewentualnie upload na WUnderground i stamtad. Znajomy polecal mi Waldbeck Halley (jakis klon Ambienta) ale twierdzi ze ona nie dogaduje sie z WUnderground odnosnie informacji o opadach (stacja niby wysyla opad chwilowy i skumulowany a WU oczekuje czegos innego, nie wiem, bazuje na zaslyszanym).
Przedzial cenowy - jak najtanszy byle sensowny.
Najwazniejsze pomiary: temp zewn. i opad, reszta w sumie mi bez roznicy. Pomiaru wewnatrz nie potrzebuje.
Monitor: nie musi byc, lepiej jakby nawet nie bylo ale jesli bedzie to ok.
z gory dziekuje