Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Netatmo i Weather Underground  (Przeczytany 432 razy)

Offline LukaszH

• Nimbostratus
  • Otrzymał podziękowań: 19
    • Pogoda w Łukowie
  • Typ stacji: Netatmo - Inteligentna Stacja Pogodowa
Netatmo i Weather Underground
« dnia: 05 Grudnia, 2022, 10:38:18 »
Witam ponownie... Po dość długim czasie znowu jestem posiadaczem stacji pogodowej.
Poprzednia stacja - Viking (Abatronic) 02 047 (klon Fine Offset Electronics WH1090) - po pierwsze, zostały uszkodzone łopatki anemometru, po drugie - stacja przestała komunikować się z czujnikiem zewnętrznym. Jako, że nie miałem wtedy do tego głowy, to odsunąłem na jakiś czas sprawę stacji pogodowej - miał być krótki czas, a wyszło jak wyszło.
Niemniej podczas "Black... coś tam" kupiłem znaaacznie taniej pełny zestaw Netatmo. Jeszcze czeka mnie montaż anemometru - to z racji jego budowy zdecydowałem się na Netatmo.
Niemniej, może ktoś z obecnych na forum próbował połączyć Netamo z serwisem Weather underground?
W serwisie WU jest opcja wyboru stacji. Podczas dodawania nowego urządzenia, kliknięciu na Netatmo i przycisku "Next", przenosi mnie na stronę, gdzie otrzymuję komunikat "Error 404: Page Not Found".
Może ktoś z Was się orientuje, czy WU już nie wspiera Netatmo?
Dzięki za każdą informację.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Netatmo i Weather Underground
« dnia: 05 Grudnia, 2022, 10:38:18 »

Offline wicher

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 1
  • Typ stacji: WH3000
Odp: Netatmo i Weather Underground
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Grudnia, 2022, 11:48:05 »
...  może ktoś z obecnych na forum próbował połączyć Netamo z serwisem Weather underground?
W serwisie WU jest opcja wyboru stacji. Podczas dodawania nowego urządzenia, kliknięciu na Netatmo i przycisku "Next", przenosi mnie na stronę, gdzie otrzymuję komunikat "Error 404: Page Not Found".
Może ktoś z Was się orientuje, czy WU już nie wspiera Netatmo?
Dzięki za każdą informację.

WU już od wielu lat nie akceptuje danych z Netatmo, bo nie odpowiadają one wymaganymi standardom.
Ponieważ na WU panuje bałagan to nie wykreślili tej stacji z listy.

Offline LukaszH

• Nimbostratus
  • Otrzymał podziękowań: 19
    • Pogoda w Łukowie
  • Typ stacji: Netatmo - Inteligentna Stacja Pogodowa
Odp: Netatmo i Weather Underground
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Grudnia, 2022, 17:32:44 »
No to chyba pozamiatane. Dziękuję za informację.
p.s. Wysłałem zapytanie do supportu, ale milczą.