Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: SWS 12500 - Cumulus MX - dane archiwalne  (Przeczytany 201 razy)

Offline damkon

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
SWS 12500 - Cumulus MX - dane archiwalne
« dnia: 29 Czerwca, 2024, 11:20:44 »
Witam, właśnie kupiłem stację pogodową SWS 12500 i mam pytanie jak podłączyć tę stację do Cumulus MX. Chcę wysłać dane ze stacji do własnej strony internetowej. Teraz wysyłam dane do wunderground. Kiedy stacja jest wyłączona, żadne dane nie są wysyłane, a kiedy ją włączam, stacja wysyła teraz dane. I mam puste dane od wyłączenia do włączenia stacji. Mam też stację WH-1080 podłączoną do rasberry pi4 i CumulusMX. Po włączeniu stacji ładowana jest historia z danych zapisanych w konsoli WH-1080. Co zrobić aby stacja SWS 12500 współpracowała z Cumulus MX tak jak WH-1080

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

SWS 12500 - Cumulus MX - dane archiwalne
« dnia: 29 Czerwca, 2024, 11:20:44 »

Offline wicher

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 1
  • Typ stacji: WH3000
Odp: SWS 12500 - Cumulus MX - dane archiwalne
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipca, 2024, 15:50:29 »
Witam, właśnie kupiłem stację pogodową SWS 12500.......Kiedy stacja jest wyłączona, żadne dane nie są wysyłane, a kiedy ją włączam, stacja wysyła teraz dane. I mam puste dane od wyłączenia do włączenia stacji. Mam też stację WH-1080 podłączoną do rasberry pi4 i CumulusMX. Po włączeniu stacji ładowana jest historia z danych zapisanych w konsoli WH-1080. Co zrobić aby stacja SWS 12500 współpracowała z Cumulus MX tak jak WH-1080
Stara stacja WH-1080 ma wbudowaną pamięć!!. Po wyłączeniu CumMX dane są wpisywane do pamięci o po włączeniu CumMX dane sa odczytywane z pamięci od ostatniego zapisu
Nowsza stacja SWS nie ma pamięci podręcznej i CumMX wysyła dane tylko gdy jest włączona stacja. Niestety większość nowych stacji nie ma pamięci podręcznej.

Masz malinkę pi4, zużywa 5W , możesz włączyć ją na 24H. Obydwie stacje mogą być na malince na 2 równoległych aplikacjach CumMX