Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Davis weatherlink IP i neostrada ( live box ) problem rozwiazany  (Przeczytany 9487 razy)

Offline kotesk

• Stratus
  • Otrzymał podziękowań: 3
    • Trzebiez pogoda ws2300
Witam

Mam problem z połaczniem loggera Davisa z ruterem neostrady ( Live box )  . Podejzewam , ze to ruter jest winien - regularnie zrywa mi  sie połacznie z strona DAvisa i logger nie uaktualnia danych do strony http://www.weatherlink.com/ oraz http://www.wunderground.com/   trafia mnie bo nie znam przyczyny i nie moge zdiagnozowac co sie dzieje . A miało być tak fajnie :)

Czy może któryś z kolegów pomóc jak to rozwiazać ??

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 29 Marca, 2010, 16:17:07 wysłana przez kotesk »

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Offline kotesk

• Stratus
    • Trzebiez pogoda ws2300
Odp: Davis weatherlink IP i neostrada ( live box ) problem rozwiazany
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca, 2010, 22:09:02 »
Upgrade softu logera z 1.07 do 1.08 rozwiazało problem zawieszania logera .

Kotesk

Offline Marcin D.

• Nimbostratus
  • Otrzymał podziękowań: 15
  • Drawsko Pomorskie
  • Typ stacji: Davis Vantage Pro 2 Plus, Ws 3600 oraz wiele mniejszych :)
Odp: Davis weatherlink IP i neostrada ( live box )
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Marca, 2010, 11:38:12 »
no to świetnie. Regularnie obserwuje dane z Twojej strony. Jak oceniasz różnicę we wskazaniach w stosunku do ws 2300??

Offline kotesk

• Stratus
    • Trzebiez pogoda ws2300
Odp: Davis weatherlink IP i neostrada ( live box )
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Marca, 2010, 14:25:02 »
Witaj

Ciagle walcze z WS2300 aby uzyskać ciagłośc pomiarów , własnie okazało sie ze deszczomierz po zimie wysiadł , a po znaczych opadach deszczu  przedwczoraj pojawiły sie znane juz w WS2300 OFL dotyczace anemometru . Sa to przypadłości , których VP 2 na dzien dzisiejszy nie doswiadcza . Chce doprowadzic do stanu takiego przy którym uda mi sie uzyskac jeden miesiac danych z WS i VP2 wrzuce to jako plik TXT aby kazdy mogł przeprowadzic własna analize . Traktuje obie stacje jednakowo tj jako zestaw czujników. Konsol nie mozna porównać w zaden sposób - to dwa swiaty jezeli chodzi o  funkcjonalność i mozliwości prezentacji danych  . 

Pozdrawiam