Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: serwer FTP, Jak puscić dane do internetu?!  (Przeczytany 6209 razy)

Offline gustfront

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
serwer FTP, Jak puscić dane do internetu?!
« dnia: 29 Marca, 2010, 18:06:30 »
Witam  
Założyłem konto na yoyo.pl i mam zamiar publikować dane ze swojej stacji w internecie. Tylko jak to zrobić? Mógłby ktoś napisać instrukcje co jak i gdzie? Mam stacje WS 2300 i korzystam z cumulusa. Z góry dzięki.!!!!

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

serwer FTP, Jak puscić dane do internetu?!
« dnia: 29 Marca, 2010, 18:06:30 »

Offline zelu

• Cirrocumulus
  • **
Odp: serwer FTP, Jak puscić dane do internetu?!
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Marca, 2010, 20:35:22 »
Z jakiej miejscowości ?

Offline kotesk

• Stratus
  • Otrzymał podziękowań: 3
    • Trzebiez pogoda ws2300
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Marca, 2010, 10:50:46 »
Wszystko jest juz przewałkowane w tym watku

http://stacjepogody.waw.pl/index.php/topic,67.0.html

Kotesk

Offline gustfront

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Marca, 2010, 15:53:06 »
Inaczej sformułuje moje pytanie. Mam (założoną) stronę na yoyo.pl i co dalej? Strona ta wcale nie chce mi się załadować. Ściągnięty mam ten program total coomander,. Potrzebuje kilka rzeczowych wskazówek, jak tą stronę utworzyć, uruchomić.

Offline zelu

• Cirrocumulus
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Marca, 2010, 17:25:03 »
http://www.darkwarez.pl/forum/viewtopic.php?t=2174989

Tam masz fajnie wytłumaczone. Ale trzeba się zarejestrować.

Offline kotesk

• Stratus
    • Trzebiez pogoda ws2300
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Marca, 2010, 09:51:59 »
Inaczej sformułuje moje pytanie. Mam (założoną) stronę na yoyo.pl i co dalej? Strona ta wcale nie chce mi się załadować. Ściągnięty mam ten program total coomander,. Potrzebuje kilka rzeczowych wskazówek, jak tą stronę utworzyć, uruchomić.

W twoim pytaniu brakuje konkretnego problemu zdefinuj go a dostaniesz odpowiedz . Nikt nie wie czy masz dobrze ustawionego Cumulusa , czy umiesz posługiwac sie total commanderem czy załadowałes pliki na serwer a one nie sa widoczne  itp itp watek który podałem dla mnie jako laika był wystarczajacy tyle ze przeczytałem go dwa razy od dechy do dechy . Widziałem ostatnio informacje o tym , ze yoyo cos sie wysypuje i koledzy uciegaja z tego serwera .

W watku , który podałem wypowiada sie kolega SDSI

http://stacjepogody.waw.pl/index.php/topic,67.msg452.html#msg452

Tu jest krok po kroku tylko czytac .

Offline gustfront

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Marca, 2010, 13:43:50 »
Czyli tak mam konto na yoyo.pl, założyłem tam stronę. Loguje się wchodzę w  (twoje strony), naciskam (edytuj stronę), następnie---parametry połączenia i tam jest ---połączenie FTP i połączenie do bazy MySQL. Pod nazwą połączenie FTP mam parametry połączenia, naciskam na link---(Adres strony) i strona ta (moja) nie chce mi się włączyć. Po chwili wyskakuje komunikat:::Połączenie zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Co może być przyczyną takiego stanu???

Offline kotesk

• Stratus
    • Trzebiez pogoda ws2300
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Marca, 2010, 15:16:49 »
Czyli tak mam konto na yoyo.pl, założyłem tam stronę. Loguje się wchodzę w  (twoje strony), naciskam (edytuj stronę), następnie---parametry połączenia i tam jest ---połączenie FTP i połączenie do bazy MySQL. Pod nazwą połączenie FTP mam parametry połączenia, naciskam na link---(Adres strony) i strona ta (moja) nie chce mi się włączyć. Po chwili wyskakuje komunikat:::Połączenie zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Co może być przyczyną takiego stanu???

Z tego co pamietam to nic nie grzebałem w Yoyo  zadnych SQL i innych , total comenderem przekopiowałem pliki tak jak koledzy opisali w watku  ( do tego potrzeba  hasła i nazwy uzytkownika  musisz uzyskać połaczenie FTP total comanderem ) , i ustawiłem cumulusa w/g wskazówek tez z tego watku i działa .
Jedyne co potrzebowałem od Yoyo to nazwe uzytkownika i hasło  to chyba dostałeś w mailu aktywacyjnym lub jest w panelu administracyjnym konta na Yoyo .

Offline gustfront

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Marca, 2010, 20:09:38 »
No właśnie jak uzyskać połączenie przez total comander? Wybieram Nowe połączenie i wpisuje w oknie www.(moja strona.yoyo.pl) po chwili pojawia się komunikat--- połączenie zostało przerwane. Jak ustawić te połączenie?

Offline kotesk

• Stratus
    • Trzebiez pogoda ws2300
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Marca, 2010, 22:43:46 »
No właśnie jak uzyskać połączenie przez total comander? Wybieram Nowe połączenie i wpisuje w oknie www.(moja strona.yoyo.pl) po chwili pojawia się komunikat--- połączenie zostało przerwane. Jak ustawić te połączenie?

Sprawdz czy Twoje zabezpieczenia dopuszcaja  takowe połaczenia. Jakis Defender , Norton Firewall itp.

Offline Areecki

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 13
    • Pogoda Bukowa
  • Typ stacji: Viking 02047 ( klon WH 1090) , Termio-1 , Termometr LT-102
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Marca, 2010, 23:47:25 »

Fan Page Amatorskich Stacji Meteo na FB : https://www.facebook.com/groups/750342651716988/
Linki Pogodowe : http://areecki.pl/POGODA.html

Offline gustfront

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Listopada, 2010, 19:22:52 »
Wiele razy próbowałem puścić dane do internetu bezskutecznie. Nie wiem jak posługiwać się total comanderem, niewiem jak poprawnie założyć stronę, jednym słowem jestem kompletnie zielony. Mógłby ktoś napisać mini poradnik? Byłbym wdzięczny.

Posiadam stacje ws 2300.