Witam,
potrzebuję pilnej porady. Chcę kupić stację do 500zł jako prezent dla pewnej osoby. Sam jestem laikiem w tym temacie więc zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź.
Na czym mi zależy (wg priorytetów, począwszy od najważniejszych aż do mniej ważnych):
1. Jakość wykonania
2. Statystyki, statystyki i jeszcze raz statystyki (podłączenie do PC, historia, przegląd na stronie WWW itp)
3. Dokładność pomiaru
4. Temperatura (wew/zew), ciśnienie (max/min), wilgotność (wew/zew), punkt rosy
5. Prognoza (krótkoterminowa, trend zmian)
6. Czujniki do pomiaru opadów + wiatru (warunek nie jest konieczny - osoba mieszka w bloku, więc raczej ograniczone możliwości podłączenia takich czujników.)
7. Jeżeli pkt 6 to: kierunek i prędkość wiatru, opady deszczu)
8. Ew. inne "bajery" - faza księżyca, nasłonecznienie, prognoza z internetu, wschód/zachód słońca
9. Możliwość podłączenia kilku czujników
10. Meteotime
Ważny jest punkt 2 - wszystko powinno być logowane z możliwością umieszczenia na stronie WWW.
Odnośnie punktu 6 - jak to jest z podłączeniem takich czujników w bloku? Osoba mieszka na przedostatnim piętrze - czy bezprzewodowe czujniki złapią w takim przypadku z dachu? Na balkonie to chyba raczej nie ma sensu?
Z tego co do tej pory wyczytałem, najlepiej do moich kryteriów pasuje WH1080 - ma praktycznie wszystko, oprócz paru ostatnich punktów. Co o tym sądzicie? Możecie mi polecić jeszcze coś innego?
Dodam jeszcze, że zależy mi na produkcie łatwo dostępnym - zakupu muszę dokonać do środy/czwartku.
Z góry dziękuję za podpowiedź