Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Oregon Bar 208 HG oraz La Crosse WS 9040  (Przeczytany 3739 razy)

Offline HypeR

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
Oregon Bar 208 HG oraz La Crosse WS 9040
« dnia: 26 Maja, 2010, 16:29:12 »
Zastanawiam się między tymi dwoma stacjami. Oregon przemawia do mnie głównię pięknym wyglądem a La Crosse podaniem ciśnienia.
Ogólnie zależy mi na dobrej jakości wykonania stacji i w miarę dokłądnych pomiarów.
Chchiałbym się od Was dowiedzieć kilku informacji, których nie znalazłem ani na forum, internecie czy też instrukcji.
Pytania są do stacji Oregon Bar 208 HG.
- Co jaki czas są przesyłane dane z czujnika do stacji Bar 208 HG?
- Czy jeśli temp. spadnie poniżej -20*C np. do -30*C (kto wie ;D) to czy czujnik Oregona, który ma zakres do - 20*C zostanie uszkodzony lub będzie mógł się zniszczyć czy tylko nie będzie wskazywał tej temperatury?
- Czy ikonka pogody oraz informacje o upałach, ulewach itp. są z kosmosu czy też się w miarę sprawdzają?
- Jak z tymi trendami ikonki pogody. Czy to ma odzwierciedlenie co do ciśnienia?
- Czy można zmieniać wartości ciśnienia np. z 5 hPa do 1 hPa kiedy ma się zmienić ikonka pogody.

I ostatnie pytanie. Która stację Wy byście wybrali na moim miejscu?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc, Kamil.

PS. Jeśli kogoś denerwuje moja duża liczba tematów to przepraszam. Po prostu interesuję się pogodą, stacjami pogody oraz elektroniką i chciałbym dużo wiedzieć w tej dziedzinie.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Oregon Bar 208 HG oraz La Crosse WS 9040
« dnia: 26 Maja, 2010, 16:29:12 »

Offline Mike60

• Stratus
  • Otrzymał podziękowań: 4
Odp: Oregon Bar 208 HG oraz La Crosse WS 9040
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maja, 2010, 06:59:29 »
Trudno powiedzic jaka stacje kupic.
Mam w domu 3 stacje Oregon ( BAR208HG, RMR203HG, BAR339P ) a miedzy nimi i BAR208HG.
Podoba mi sie ze ma ladny LCD. Wielkosci charakteru ( cyfry ) jest duzy. Zmienilem tylko podswietlenie z pomaranczowy na bialy.
Teraz sa tylko z zasilaniem slonecznym.
Nie mozna zmienic kontrast.
Temperatura od dwoch lat u mine nie byla mniejsza niz - 16*C.