Właśnie o to chodzi że nie mogę lub nie można tego zrobić.
Numer z bateriami ćwiczyłem wielokrotnie

Sytuacja wygląda tak: po założeniu baterii ustawia się ciśnienie, potem przechodzi się do pozostałych ustawień: (zegara, formatu godziny, symbolu pogody i ciśnienia)
Po założeniu baterii i ustawieniu ciśnienia początkowego, np 1004hPa (jak teraz) ikony zaczynają pokazywać deszcz, przechodząc następnie do dalszych ustawień, zmieniam ikonę na słońce i ciśnienie
automatycznie ustawia mi się wtedy na 1027hPa (zmienia mi to początkowe), które muszę zatwierdzić, jak tego nie zrobię to zrobi to sama stacja.
Nie da się zatem przeprowadzić ustawienia symbolu pogody na końcu bo trzeba przejść przez ponowne nastawianie ciśnienia

W wyniku tego za oknem jest 1004hPa i czyste niebo.
Ja mam na wyświetlaczu albo 1004 i deszcz albo 1027 i czyste niebo - stacja nie chce przyjąć do wiadomości że może być niższe ciśnienie i jednocześnie słonecznie.
Załączam instrukcję obsługi do wglądu (skan opisanych procedur nastawiania stacji):

Nagrałem też filmik jak ustawiam stację - tak to wygląda w praktyce (przepraszam za jakoś

ć ale miałem pod ręką tylko telefon)

->
Może trzeba dać stacji więcej czasu na zebranie danych ale co w takim razie ustawić na początku - kierować się ciśnieniem czy lepiej poprawny symbol pogody ustawić?