Witam.
Vantage wyglada ok, ale cena lekko zniecheca, bo mnie potrzebne tylko porzadne wykonanie (co sie da, to z metalu - chociaz nie wiem czy to nie gorzej, bo np. lod sie bedzie na metalu osadzal ?).
To Vantage jest fajne jak sie chce miec duzo bajerow. Roznica miedzy 500 zlotych, a 2500 jest znaczaca.
Sciagnalem taki program Cumulus. Obsluguje rozne stacje.
Zastanawiam sie jednak nad wersja z LAN lub USB, bo tego jest wiecej i chyba nowe modele nie beda juz mialy RS-ow. Zatem mam kolejne pytanie. Czy taki Cumulus potrafi zrzucac dane do jakiegos pliku czy na WWW i najwyzej tablica LED majaca LAN laczylaby sie z tym serwerem i pobierala dane ?
Ludzie od tablicy mowia, ze tak maja zrobione kursy walut. Tablica pobiera sobie dane ze strony WWW. Nie wiem co potrafi ten Cumulus i dlatego pytam. Gdyby umial pobierac do pliku dane i dzialal bezobslugowo, to wpinam maly terminal HP w siec, instaluje Cumulusa, zbiera dane do pliku, a tablica wyswietla, na jakies WWW tez by sie dalo wrzucic, byloby uniwersalnie.
P.S.
Widze, ze LAN maja tylko Vantage..wiec jednak bedzie pewnie RS, zrzut do pliku, Tablica + WWW.
Napiszcie tylko czy Cumulus potrafi pobierac dane i zrzucac do pliku (bede musial ten format pliku opanowac).
Mariusz