Jest to moj pierwszy post, wiec prosze o wyrozumialosc. Dostalem ta stacje w prezencie i prawde mowiac (piszac) jestem ciemny jak noc listopadowa, jesli chodzi o kwestie zwiazane z funkcjami, montazem.
Moje pierwsze pytanie dotyczy czujnika:
http://www.nietylkoagd.pl/product/image/1023/sp22_1.JPGW instrukcji nie ma wzmianki czy jest to czujnik z tych, ktore nie powinny dostawac w 'twarz' deszczem czy tez sniegiem...moze ktos doradzi mi w tej kwestii...czy zdecydowanie chronic przed opadami.
Kolejna kwestia to montaz...mieszkam w bloku na 2 pietrze i niestety okna oraz balkon mam skierowane w strone poludniowo-zachodnia, sporo slonca a wyczytalem u Was na forum, ze powinny byc w miejscu zacienionym...i tu wpadlem na taki pomysl (nie wiem czy madry), zeby zamontowac go nad wejsciem balkonowym do mieszkania, pod balkonem sasiada, ktory mieszka nade mna.
Jego balkon (a raczej podloga balkonu) chroni to miejsce przed promieniami slonecznymi w okresie kulminacyjnym, jesli jakies dochodza to tylko gdy slonce zachodzi...tu tez bylbym wdzieczny za jakas opinie.
Ogolnie mowiac, sympatyczne urzadzenie, eleganckie. Prawda, ze przez sciany zasieg czujnika to jakies 3-4 metry. Poki co, czujnik lezy na balkonie osloniety folia, tak, zeby nie zamoczyc (poczekam na Wasze rady) i...pokazuje dane bardzo zblizone do tych, ktore sa w necie czy tez na telegazecie jesli chodzi o temperature i cisnienie.
Bede wdzieczny za jakiekolwiek rady, opinie a nawet krytyke:)
Pozdrawiam!