Kilka słow o stacji pogodowej Lacrosse WS-2812.
Stacja została zakupiona w Stanach Zjednoczonych w sklepie Costco za 79,99$. Przesyłka do Polski i znalazła się u mnie

Nie będę odnosił się do parametrów stacji ponieważ wszystko jest zawarte na stronie producenta :
http://www.lacrossetechnology.com/2812
Mialem obawy odnośnie zakłóceń na częstotliwości na której pracuje stacja . W odróżnieniu od Europy zamiast 868 mamy 915 MHz .
Łapiemy się na końcówkę częstotliwości na której nasze komorki transmituja dane do stacji bazowych. Po kilkudniowym uzytkowaniu mogę stwierdzic ze zadnych zakłóceni nie stwierdziłem. Sadze ze nie chodza gorzej niż te na 868. Dla mnie wiec to straszak – nie ma co bac się tych stacji z USA.
Stacja jest w stanie przesyłać rekordy dostajemy pen-a na USB , w Heavy Weather Pro można ustawic interwal z którym sa zbierane dane na 1 minute minimalnie. Ilość rekordow w stacji to 1750.
Generalnie polecam ta stacje jako tani a dobry odpowiednik stacji 2800 kupowanych w Polsce. Cena jest bardzo dobra i jest to ogromny skok dla mnie z prostych stacji do stacji która jest duza, czytelna, zasilany solarnie wiatromierz . W komplecie ze stacja producent daje komplet baterii Duracell.
W razie wątpliwości proszę pytac

Zdjecie tego co otrzymujemy ( nie widac baterii bo sa juz w stacji oraz w czujniku temp.) :