Witam. Otrzymałem dzisiaj kurierem zakupioną stację pogody La Crosse ws9039. Po przeczytaniu instrukcji włączyłem i poustawiałem wszystkie parametry (data, czas, ciśnienie itp). Czujkę zewnętrzną położyłem obok stacji w pokoju. Od początku stacja pokazywała temperaturę wyższą od czujki zewnętrznej o 1 stopień, chociaż stały obok siebie. W związku z powyższym po pół godzinie użytkowania wyciągnąłem baterie (reset). Włożyłem ponownie, chodzi już dwie godziny i pomiar bez zmian tj. stacja (baza) pokazuje temperaturę o 1 stopień wyższą od zewnętrznej czujki. Czy w tej stacji istnieje jakaś możliwość regulacji tych czujników? wydaje mi się, że odchylenie o jeden stopień to zbyt dużo (ponoć miała to być dobra markowa stacja pogody). Stacja jest nowa więc, czy może to być podstawą do reklamacji? Chiński termometr który mam w pokoju pokazuje temperaturę zbliżoną do temperatury którą pokazuje czujka zewnętrzna. więc wychodzi na to, że stacja (baza) zawyża temperaturę o jeden stopień. Za udzielone odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam.