Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: stacja sp22 nie odbiera sygnału  (Przeczytany 2893 razy)

Offline fordziarz

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Otrzymał podziękowań: 0
stacja sp22 nie odbiera sygnału
« dnia: 27 Grudzień, 2010, 18:31:15 »
Posiadam  stacje SP22.
Mam pytanie  czy to normalne przy użytkowaniu stacji z baterii. Po odłączeniu zasilacza z prądu- włożone baterie stacja nie odbiera sygnału z czujnika  na wyświetlaczu pojawiają po jakimś czasie  kreski, pokazuje tylko temp. wewnetrzną. Czy stacja musi wysłać impuls do czujnika aby odebrać sygnał, a zasilanie bateryjne na to nie pozwala?

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

stacja sp22 nie odbiera sygnału
« dnia: 27 Grudzień, 2010, 18:31:15 »

Offline Serenator

  • Cumulonimbus
  • *****
  • Wiadomości: 998
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • Płeć: Mężczyzna
  • [VIP]
Odp: stacja sp22 nie odbiera sygnału
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudzień, 2010, 08:14:01 »
Posiadam  stacje SP22.
Mam pytanie  czy to normalne przy użytkowaniu stacji z baterii. Po odłączeniu zasilacza z prądu- włożone baterie stacja nie odbiera sygnału z czujnika  na wyświetlaczu pojawiają po jakimś czasie  kreski, pokazuje tylko temp. wewnetrzną. Czy stacja musi wysłać impuls do czujnika aby odebrać sygnał, a zasilanie bateryjne na to nie pozwala?

To czujnik wysyła sygnał, który odbiera stacja  :) Żeby wszystko poprawnie działało, to zarówno nadajnik (czujnik) jak i odbiornik (stacja), muszą być jednocześnie zasilane, czy to z sieci czy za pomocą baterii.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudzień, 2010, 08:16:05 wysłana przez Serenator »