Nie wiem dokładnie jak wygląda problem, dopiero zacząłem się w to bawić...Poprostu w moim przypadku tak uruchomiłem te dwa prodramy równolegle. Najpierw zainstalowałem wszystko na WIN2000 i była lipa - Cumulus nijak nie dał się uruchomić ze stacją Watson. Wyczytałem gdzieś, że nie lubi tego systemu - dwa dni zmarnowane a później był XP i dalej nic ciekawego. Bezpośrednio ze stacją chodził, ale nijak nie chciał chodzić równolegle z EasyWather. W opcjach Cumulusa jest taka funkcja DebugLog, po włączeniu generuje raport w katalogu programu. W nim w końcu wyczytałem, że dane z pliku EasyWeather.dat mają niepoprawny format, czy jakoś tak. Po zmianie w opcjach językowych sposobu zapisu dziesiętnych z "," na "." wszystko zaczęło poprawnie pracować.
Teraz pracują już razem EasyWeather, Cumulus i Weatheer Display - te dwa ostatnie korzystają z EasyWeather.dat. Wszystko jest w fazie testów, stacja nie jest jeszcze na stałe podłączona do Internetu, ale działa. Zauważyłem jednak pewne niewłaściwe wskazania opadów w stacji jest od dłuższego czasu 0.0 a EasyWather pokazuje co jakiś czas opad
http://ackk.ovh.org/pogoda/index.htm